Op zaterdag 7 december gaat Peter Pan: Terug Naar Neverland in première in Stadsschouwburg Antwerpen. Sophie Janssens en Nordin De Moor staan deze kerstvakantie oog in oog als het geliefde personage van J.M. Barrie en diens grootste rivaal, Kapitein Haak. Naast Lotte De Clerck (Wendy Darling), Jervin Weckx (Mr. Smee) en Jozefien Grossen (Nana), mag het duo maar liefst 14 kinderen verwelkomen op het grote musicalpodium.

Zo zal de rol van Michiel Darling, de jongste broer van Wendy, afwisselend gespeeld worden door de 8-jarige Febe Fabre uit Merksem en de 9-jarige Marieke Mertens uit Wichelen. De rol van oudste broer Janneman is voor de 12-jarige Julien Aelvoet uit Sint-Katelijne-Waver en de 13-jarige Mauro Degroote uit Deerlijk. Degroote is geen onbekende bij Deep Bridge, hij stond eerder al in de familiemusicals Charlie and the Chocolate Factory en A Christmas Carol.

In de musical waakt Peter Pan over de olijke Lost Boys, jongens die uit hun bed of kinderwagen vielen. De 10-jarige Gust Van Rossum uit Londerzeel en Stan Van Veen uit Heist-op-den-Berg worden de aardige Curly. De 13-jarige Ferre Vereecken uit Deinze en de 12-jarige Antwerpenaar Rocco Baeken kruipen afwisselend in de huid van Tootles. De 9-jarige Louis Tierens uit Londerzeel en de 11-jarige Iyayi Van Brussel uit Waasmunster tekenen present als Nibs, mogelijk de dapperste Lost Boy. Leonie Gysen, een 10-jarig musicaltalent uit Schilde, en de 11-jarige Hanne Lefever uit Kester werden door Deep Bridge uitverkoren voor de rol van Slightly. De 12-jarige Sanne Van Zwam uit Melsele en Jits Desmet uit Schaarbeek vervolledigen de Lost Boys als Twin.

Met Lotte Stevens, die deze zomer nog in Westerlo te zien zal zijn als Jeanne d’Arc, vond regisseur Stany Crets bovendien zijn Tinkerbel. Alyssa Luypaert, Laurenz Hoorelbeke, Lotte Heuten, Daan Keisse, Mathieu Van Nieulande en Douwe Debroux vormen het ensemble van deze warme voorstelling.

Verhaal

Peter Pan vertelt het verhaal van een jongen die niet volwassen wil worden en op het magische eiland Neverland leeft. Op één van zijn reizen naar Londen ontmoet hij Wendy, John en Michael Darling, die hij meeneemt naar Neverland. Daar beleven ze spannende avonturen met Tinkelbel, ontmoeten ze de verloren jongens en krijgen ze te maken met de slechte Kapitein Haak en zijn piraten. Peter en zijn vrienden moeten Kapitein Haak verslaan om te voorkomen dat hij hen gevangen neemt.

Peter Pan: Terug Naar Neverland is vanaf 6 december te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Tickets en info via deepbridge.be.

Lees ook: Lotte De Clerck, Jozefien Grossen en Jervin Weckx houden Hairspray-reünie in Peter Pan

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.