Allemaal Cultuur wil het culturele aanbod in Vlaanderen in de kijker zetten: bijna dagelijks kondigen professionele producenten, amateurgezelschappen of scholen nieuwe voorstellingen aan, maar vaak vindt dit nieuws zijn weg naar het grote publiek niet. Het wordt immers niet paginagroot in de krant gezet, er wordt geen reclamespot getoond op televisie en de radiozenders weten vaak zelfs niet dat er iets speelt. Daardoor krijgen kleinere producties vaak niet de kans om te spelen voor uitverkochte zalen of hun plek in de spotlight lang te behouden, hoewel ze dat absoluut verdienen.

Een theaterbezoek geeft je, nog meer dan een bezoek aan de bioscoop, de kans om je volledig onder te dompelen in een denkbeeldige wereld, even al je zorgen te vergeten en weg te dromen. Het live-gegeven is wat een theaterstuk of musical zo krachtig maakt: acteurs en actrices, zangers en dansers geven het beste van zichzelf, speciaal voor diegenen die samen met jou in de zaal zitten. De voorstelling die jij ziet zal altijd net een tikkeltje verschillen van de voorstellingen van gisteren of morgen, en net dat verschil maakt een theaterbezoek uniek. En iedereen verdient de kans om dat gevoel te ervaren.

Je zal ons zeker niet horen zeggen dat grote producties minderwaardig zijn, ook dit zijn vaak fantastische producties die hun duizenden bezoekers meer dan waard zijn. Onze visie is: elke productie, hoe klein of hoe groot ook, is gelijkwaardig en verdient evenveel aandacht en publiek. Je zal bij ons dus artikels tegenkomen over ‘s lands grootste spektakels, maar je zal evengoed artikels terugvinden over de voorstelling die de plaatselijke cultuurvereniging komend weekend zal spelen in de polyvalente zaal.

Uiteraard weten ook wij niet welke voorstellingen op dit moment voorbereid of gespeeld worden in Vlaanderen, daarvoor hebben we jou nodig! Speelt het amateurgezelschap van jouw dorp binnenkort een nieuwe voorstelling? Ga jij morgen kijken naar een voorstelling met de beste acteurs van het land? Of speel je binnenkort mee in een nieuwe versie van Scamilton (opgelet, wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele boetes)? Laat het ons dan weten via de knop onderaan deze pagina en wie weet verschijnt er binnenkort een artikel over jouw theaterstuk op de website!

Iedereen, voor en achter de schermen, werkt maandenlang vol overgave aan elke theaterproductie die ergens te lande te zien is. Het wordt tijd dat we deze inzet op een gepaste manier belonen. Laat ons samen gaan voor een land waarin live entertainment even hoog aangeschreven staat als televisie en film, laat ons samen gaan voor uitverkochte zalen, staande ovaties en echte emoties.

Samen openen we het doek naar onze verbeelding.