Deze zomer is Herman Verbruggen in zowat elke uithoek van Vlaanderen te vinden met Radio Hallo. Met zijn typische oranje jas komt Mark Vertongen, Hermans personage uit FC De Kampioenen en ongetwijfeld de bekendste kluns van Vlaanderen, opnieuw tot leven achter de draaitafel.

Maar hoe ging het eraan toe achter de schermen van de succesvolle sitcom? Op die prangende vraag geeft Verbruggen vanaf dit najaar een antwoord in kraM, zijn eerste humoristische zaalshow:

‘Een eigen theatershow hebben, het is een natte droom voor iedereen die graag op een podium staat. Toch voor mij althans. Er waren voor mij altijd redenen om het uit te stellen, maar Fokke van der Meulen, eigenaar van comedycafé The Joker, overtuigde me. Het is tijd. Er is ook eindelijk ruimte in mijn leven om deze droom te realiseren.’

Herman Verbruggen

De voorstelling gaat echter veel verder dan anekdotes en weetjes. De acteur koppelt zich los van het populaire personage en bekijkt de impact daarvan op zijn leven. Want voor hem is het leven misschien net iets rooskleuriger dan voor andere mensen, maar hoe komt dat? Gaf Mark Vertongen kleur aan Herman Verbruggen of eerder omgekeerd?

‘Wat als die aaibaarheidsfactor en de reden waarom Mark zo sympathiek wordt ervaren, van mezelf – Herman – komt? Wat als het mijn persoonlijkheid is die doorschijnt in het fictieve figuur? Is het dan niet door mijn intrinsieke optimisme dat mijn wereld er zo rooskleurig uitziet? Het zijn allemaal vragen die ik in mijn zaalshow kraM met het publiek wil onderzoeken. We gaan lachen, verhalen vertellen, ervaringen uitdelen en aan het eind van de avond kunnen we misschien een sluitende conclusie trekken. kraM is een humoristische voorstelling, maar het is geen stand-up comedy.’

Herman Verbruggen

kraM gaat op 6 november in première in de Antwerpse Arenberg en trekt nadien door Vlaanderen. Tickets en info via postbus11.be.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.