Deze zomer brengt Studio 100 de sprookjesmusical Sneeuwwitje opnieuw op de planken. Het was reeds bekend dat Ianthe Tavernier de titelrol op zich zal nemen, geflankeerd door Michiel De Meyer als prins. Enkele weken geleden kondigde de producent bovendien aan dat Karen Damen en Ruth Beeckmans afwisselend te zien zullen zijn als boze koningin.

Een reeks mooie namen dus, en vanochtend kwamen we te weten wie in de huid zullen kruipen van de zeven dwergen. En ook de identiteit van de lakei werd onthuld. Tijdens een ritje op de Plopsa Expres langs de verschillende zones van het park, werd de volledige cast onthuld. Edwin Alofs, Andy Herd, Kyle Herd, Sharon van Lieshout, Paul Monaghan, Erwan Seyeux en Terrence Weijnschenk zullen vanaf 2 juli te zien zijn als de zeven dwergen. Daniëlle de Bakker zal instaan als swing. Tot slot maakt acteur en MNM-presentator Manu Van Acker deze zomer zijn musicaldebuut als lakei.

Met deze namen is de hoofdcast van de musical voltallig en is het uitkijken naar de première. Studio 100-oprichter Gert Verhulst kijkt er alvast naar uit:

‘We brengen het tijdloze sprookje Sneeuwwitje tot leven met een cast die even betoverend is als het verhaal zelf. We nodigen jong en oud uit om deze zomer in Plopsaland De Panne de magie, muziek en onvergetelijke momenten samen met ons te beleven.’

Gert Verhulst, Studio 100

Verhaal

Lang geleden, in een land hier ver vandaan, leefden een koning en een koningin. Ze waren heel erg verliefd op elkaar en kregen een wolk van een dochter. Het prinsesje kreeg de wondermooie naam Sneeuwwitje.

Maar de koningin werd erg ziek en het ondenkbare gebeurde… ze stierf. De koning was ontroostbaar. Toch besloot hij na een tijdje opnieuw te trouwen. Het noodlot sloeg echter toe en de koning werd heel ziek. En ook hij stierf. Sneeuwwitje bleef helemaal alleen achter met haar stiefmoeder, een boze en slechte vrouw! Vanaf die dag zwaaide de kwade stiefmoeder, samen met haar toeverlaat en butler Aimé, de scepter in het kille en akelige kasteel. En elke dag vertelde haar geheimzinnige spiegel dat zij, en niemand anders, de mooiste van het land was.

Maar op een dag staat het kasteel in rep en roer! Er wordt gepoetst, geboend en gezwoegd! De stiefmoeder heeft immers een knappe, jonge prins uitgenodigd. En ze zal er alles aan doen om met hem te trouwen. Eenmaal haar felbegeerde gast aanklopt, wordt Sneeuwwitje onmiddellijk verbannen naar haar kamertje. Maar wat als de prins en de prinses elkaar toch ontmoeten… Daar had de boze stiefmoeder niet op gerekend!

Sneeuwwitje is vanaf 2 juli 2024 te zien in het Plopsa Theater in De Panne. Een bezoek aan de musical is tijdens de speelperiode inbegrepen bij een reservatie in het nabijgelegen Plopsa Hotel. Tickets en info via sneeuwwitje.live.

Lees ook: Karen Damen en Ruth Beeckmans vervoegen cast Sneeuwwitje

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.