Deze zomer brengt Studio 100 haar allereerste musical, Sneeuwwitje, opnieuw naar het theater. Ianthe Tavernier zal te zien zijn in de titelrol, bijgestaan door prins Michiel De Meyer. Eerder deze week kondigde de producent twee nieuwe namen aan voor de cast: Karen Damen en Ruth Beeckmans zullen namelijk afwisselend te zien zijn als de boze koningin.

Het wordt het musicaldebuut van Beeckmans, die later dit jaar ook te zien zal zijn in de feelgood musical Tien om te Zien:

‘Ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen. Het zal een uitdaging worden, maar ik kijk ernaar uit om de ‘boze’ koningin te spelen en het publiek te betoveren in deze sprookjesmusical. Bovendien wordt het de eerste keer dat ik op de planken zal staan als musicalactrice, heel spannend dus!’

Ruth Beeckmans, “Koningin”

Karen Damen was doorheen haar carrière reeds te zien in verschillende musicals. Toch wordt het ook voor haar bijzonder om deel uit te maken van de herwerkte sprookjesmusical:

‘Het is natuurlijk super speciaal dat de allereerste musical van Studio 100 terugkomt. Ik ben benieuwd hoe die er nu, 25 jaar later, zal uitzien. Het is een iconische voorstelling en ik ben dankbaar dat ik mag bijdragen aan de magie die deze klassieker tot leven brengt.’

Karen Damen, “Koningin”

Verhaal

Lang geleden, in een land hier ver vandaan, leefden een koning en een koningin. Ze waren heel erg verliefd op elkaar en kregen een wolk van een dochter. Het prinsesje kreeg de wondermooie naam Sneeuwwitje.

Maar de koningin werd erg ziek en het ondenkbare gebeurde… ze stierf. De koning was ontroostbaar. Toch besloot hij na een tijdje opnieuw te trouwen. Het noodlot sloeg echter toe en de koning werd heel ziek. En ook hij stierf. Sneeuwwitje bleef helemaal alleen achter met haar stiefmoeder, een boze en slechte vrouw! Vanaf die dag zwaaide de kwade stiefmoeder, samen met haar toeverlaat en butler Aimé, de scepter in het kille en akelige kasteel. En elke dag vertelde haar geheimzinnige spiegel dat zij, en niemand anders, de mooiste van het land was.

Maar op een dag staat het kasteel in rep en roer! Er wordt gepoetst, geboend en gezwoegd! De stiefmoeder heeft immers een knappe, jonge prins uitgenodigd. En ze zal er alles aan doen om met hem te trouwen. Eenmaal haar felbegeerde gast aanklopt, wordt Sneeuwwitje onmiddellijk verbannen naar haar kamertje. Maar wat als de prins en de prinses elkaar toch ontmoeten… Daar had de boze stiefmoeder niet op gerekend!

De musical Sneeuwwitje is vanaf 2 juli 2024 te zien in het Plopsa Theater in De Panne. Tickets en info via sneeuwwitje.live.

Lees ook: Sneeuwwitje volgend jaar te zien in Plopsa Theater

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.