Na het succes van Achter de Schermen, met Carry Goossens en Frans Maas in de hoofdrol, maakt theatermaker één zee zich op voor haar volgende productie. Oprichters Frank Aernout en Ann De Winne gingen opnieuw op zoek naar een geschikt repertoirestuk en doken dit keer in het oeuvre van Hugo Claus. De Vlaamse schrijver en dichter schreef naast tal van romans namelijk ook meer dan 30 theaterstukken.

Aernout en De Winne kozen voor Thuis, een melodramatisch stuk over een disfunctionele Vlaamse familie. Koen Van Impe en Marleen Merckx spelen een gefrustreerd koppel dat zich tegen wil en dank ontfermt over een oude dame, gespeeld door Marilou Hermans. Wanneer hun zoon Rik, een rol voor Briek Lesage, na meer dan twee jaar terug thuiskomt, ziet het echtpaar hun kans schoon om hun hart te luchten. Leugens, opportunisme en bedrog troef in dit meesterwerk van een van Vlaanderens grootste schrijvers. De producenten zijn blij Claus’ werk opnieuw op de planken te kunnen brengen:

‘Wij brengen met dit stuk hulde aan het genie van één van de meest gelauwerde literaire kunstenaars van Vlaanderen : Hugo Claus. Dichter, schrijver, kunstschilder en filmmaker. Thuis werd geschreven in 1975 en is ongetwijfeld één van zijn meest markante theaterstukken.’

Frank Aernout en Ann De Winne, producenten

Robert Silan neemt de regie van het stuk op zich. Het decor is opnieuw van de hand van Marc Cnops. Marie Dries staat in voor de kostuums.

Thuis is vanaf 8 november te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater, tickets en info via fakkeltheater.be. Het stuk gaat later op tournee langs de Vlaamse theaters.

Lees ook: Achter de Schermen: een ode aan theater

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.