Afgelopen zondagmiddag was het eindelijk zover: de langverwachte première van de spektakel-musical 14-18. Een vol Studio 100 Pop-Up Theater werd teruggekatapulteerd naar de Eerste Wereldoorlog. Hans Bourlon, mede-oprichter van producent Studio 100, is tevreden met het resultaat:

‘Voor deze nieuwe versie van 14-18 hebben we al onze troeven in de strijd gegooid: het aangrijpende verhaal en prachtige muziek komen perfect tot hun recht in ons Pop-Up Theater in Puurs. Ik ben onder de indruk van de fantastische vertolking van onze ijzersterkte cast, een mengeling van nieuw talent en gevestigde waarden.’

Hans Bourlon, mede-oprichter Studio 100

Onder meer Jelle Cleymans, Jonas Van Geel en Peter Van de Velde trekken de komende maanden naar het front. Cleymans en Van Geel wisselen af met jong musicaltalent Yanni Bourguignon en Jérémie Vrielynck. Niels Destadsbader kruipt nog enkele maanden in de huid van Albert. De rol van Anna is dit keer weggelegd voor Sandrine Van Handenhoven, en Charlotte Timmers verzorgt de gewonde soldaten als Celine. Remi De Smet speelt Kamiel, en Marc Peeters en Ron Cornet nemen de rol van generaal op zich.

Ook Gert Verhulst, die het concept van de musical uitwerkte, gelooft in de krachtige combinatie van het Pop-Up Theater en het meeslepende verhaal van de voorstelling:

‘In 2014 was 14-18 onze allereerste spektakel-musical. Deze musical is bij veel mensen blijven nazinderen, zelfs nu nog, 10 jaar later. Deze nieuwe versie kreeg een nieuwe dimensie dankzij de indrukwekkende decors, de rijdende tribunes en de levensechte effecten. Het is heel anders dan toen: op alle vlakken mooier, emotioneler en spectaculairder.’

Gert Verhulst, bezieler

Verhaal

De spektakel-musical 14-18 vertelt het aangrijpende verhaal van de Eerste Wereldoorlog door de ogen van vier boezemvrienden uit een klein Vlaams dorpje, wiens levens voorgoed veranderen wanneer ze aan het front gaan vechten. Hun verhaal is er een van vriendschap, liefde en de wil om te overleven onder de meest extreme omstandigheden.

14-18 is nu te zien in Puurs. Tickets en info via 14-18.nu.

Lees ook: Cast geeft eerste preview van spektakel-musical 14-18

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.