Met nog slechts 2 weken te gaan, maakt de cast van de vernieuwde spektakel-musical 14-18 zich momenteel op voor de grote première. De afgelopen weken bereidde regisseur Frank Van Laecke de Vlaamse topcast voor op de feestelijke voorstelling op zondag 2 juni, en vandaag kreeg de pers het resultaat van dat harde werk te zien in een eerste preview.

Het belooft opnieuw een verrassende voorstelling te worden met een mix van vertrouwde en nieuwe elementen. Bezieler Gert Verhulst, die het persmoment inleidde, is alvast tevreden met het resultaat:

‘We hebben voor deze nieuwe versie alles uit de kast gehaald om een onvergetelijke voorstelling te maken die een grote impact zal hebben op de bezoeker. Zelfs na deze korte preview zag ik dat er al mensen ontroerd waren, dat is veelbelovend.’

Gert Verhulst, bezieler

De verwachtingen voor deze “2.0-versie” van 14-18 zijn hooggespannen, want intussen werden er al meer dan 100.000 tickets verkocht.

14-18 - © Studio 100
14-18 – © Studio 100

Verhaal

De spektakel-musical 14-18 vertelt het aangrijpende verhaal van de Eerste Wereldoorlog door de ogen van vier boezemvrienden uit een klein Vlaams dorpje, wiens levens voorgoed veranderen wanneer ze aan het front gaan vechten. Hun verhaal is er een van vriendschap, liefde en de wil om te overleven onder de meest extreme omstandigheden.

14-18 is vanaf 2 juni 2024 te zien in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Tickets en info via 14-18.nu.

Lees ook: Cast trapt repetities 14-18 af met bekendmaking nieuwe naam

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.