Op 3 april 1998 vond in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen de première plaats van Sneeuwwitje, een musical gebaseerd op het gelijknamige sprookje van de Gebroeders Grimm. Voor producent Studio 100 betekende het de start van een succesvolle reeks musicals, later gevolgd door Assepoester, Pinokkio, Robin Hood, Doornroosje en De Kleine Zeemeermin.

De laatste opvoering van de K3-musical Alice in Wonderland op 28 augustus 2011, betekende het einde van deze traditie. Tot nu, want eerder deze week kondigde Studio 100 aan dat het Sneeuwwitje opnieuw op de planken zal brengen. De terugkeer van de productie is een belangrijk moment voor het bedrijf:

‘Sneeuwwitje is een heel bijzondere productie voor Studio 100. Meer dan 25 jaar geleden brachten we deze voorstelling voor de eerste keer op de planken. Het was meteen ook onze eerste musical. In die tijd was het echt pionieren, maar ik koester er enkel warme herinneringen aan. Nadien trokken we met deze voorstelling ook nog naar Nederland en Frankrijk. Ik ben dan ook bijzonder enthousiast dat we met deze klassieker voor een magische zomer in Plopsaland kunnen zorgen.’

Gert Verhulst, Studio 100

Verder kondigde Studio 100 ook aan dat Ianthe Tavernier de titelrol op zich zal nemen, bijgestaan door “prins” Michiel De Meyer. De musical belooft een buitengewone reis te worden voor het hele gezin, gevuld met magie, muziek en onvergetelijke momenten:

‘Het belooft een eerbetoon te worden aan deze geliefde klassieker. Een verhaal dat we allemaal kennen en graag ook overleveren aan de volgende generatie. Verhalen vertellen voor de hele familie zit immers vervat in het DNA van Studio 100.’

Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux

Sneeuwwitje zal in de zomer van 2024 exclusief te zien zijn in het Plopsa Theater in De Panne. Tijdens de speelperiode zal toegang tot de voorstelling inbegrepen zijn bij een reservatie in het Plopsa Hotel.

Sneeuwwitje is vanaf 30 juni 2024 te zien in het Plopsa Theater in De Panne. Tickets en info via sneeuwwitje.live.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.