Afgelopen zondag vulde het Studio 100 Theater in De Panne zich met sprookjesfans voor de langverwachte première van de musical Sneeuwwitje. 26 jaar na de wereldpremière (her)beleefden fans van alle leeftijden er het hartverwarmende verhaal van de prinses en de zeven dwergen.

Ianthe Tavernier straalt de hele zomer lang in de titelrol, met Michiel De Meyer aan haar zijde als de charmante prins. Ruth Beeckmans bracht de boze koningin voor het eerst tot leven. Deze rol zal ze de komende maanden afwisselen met Karen Damen en Line Ellegiers. Voor Manu Van Acker was het een extra bijzondere dag: hij maakte namelijk zijn musicaldebuut als lakei Aimé. En ook de zeven dwergen wisten het premièrepubliek te bekoren.

Het verhaal van de Gebroeders Grimm kent voor velen geen geheimen meer, maar Studio 100 wist alsnog te verrassen met deze nieuwe versie. De combinatie van grote, vliegende LED-schermen en indrukwekkende decorstukken neemt het publiek mee naar niet minder dan zeven locaties in het kasteel, vier verschillende paleistuinen, drie boslocaties en het huisje van de dwergen. Als kers op de taart verscheen James Cooke in de spiegel van de boze koningin.

Ook Gert Verhulst, die samen met Danny Verbiest en Hans Bourlon de teksten schreef, was aanwezig tijdens de première:

‘Het was een magische en tegelijk ook nostalgische middag voor mij. De cast en crew hebben ongelooflijk hard gewerkt en dat was duidelijk te zien op het podium. Het is een eer om dit tijdloze sprookje opnieuw tot leven te mogen brengen voor een publiek van alle leeftijden. We kunnen niet wachten om deze magie de hele zomer lang te delen met onze gasten.’

Gert Verhulst, Studio 100

Verhaal

Lang geleden, in een land hier ver vandaan, leefden een koning en een koningin. Ze waren heel erg verliefd op elkaar en kregen een wolk van een dochter. Het prinsesje kreeg de wondermooie naam Sneeuwwitje.

Maar de koningin werd erg ziek en het ondenkbare gebeurde… ze stierf. De koning was ontroostbaar. Toch besloot hij na een tijdje opnieuw te trouwen. Het noodlot sloeg echter toe en de koning werd heel ziek. En ook hij stierf. Sneeuwwitje bleef helemaal alleen achter met haar stiefmoeder, een boze en slechte vrouw! Vanaf die dag zwaaide de kwade stiefmoeder, samen met haar toeverlaat en butler Aimé, de scepter in het kille en akelige kasteel. En elke dag vertelde haar geheimzinnige spiegel dat zij, en niemand anders, de mooiste van het land was.

Maar op een dag staat het kasteel in rep en roer! Er wordt gepoetst, geboend en gezwoegd! De stiefmoeder heeft immers een knappe, jonge prins uitgenodigd. En ze zal er alles aan doen om met hem te trouwen. Eenmaal haar felbegeerde gast aanklopt, wordt Sneeuwwitje onmiddellijk verbannen naar haar kamertje. Maar wat als de prins en de prinses elkaar toch ontmoeten… Daar had de boze stiefmoeder niet op gerekend!

Sneeuwwitje is nog tot en met 31 augustus te zien in De Panne, een bezoek aan de musical is tijdens de speelperiode inbegrepen bij een reservatie in het nabijgelegen Plopsa Hotel. Tickets en info via sneeuwwitje.live.

Lees ook: Sprookjesmusical Sneeuwwitje krijgt vorm

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.