Eind deze maand gaat de sprookjesmusical Sneeuwwitje in première. Ianthe Tavernier geeft een hele zomer lang gestalte aan het titelpersonage, dat ten prooi valt aan de jaloezie van de boze koningin (Karen Damen en Ruth Beeckmans).

Samen met prins Michiel De Meyer, lakei Manu Van Acker en de zeven dwergen, gespeeld door Edwin Alofs, Andy Herd, Kyle Herd, Sharon van Lieshout, Paul Monaghan, Erwan Seyeux en Terrence Weijnschenk, zijn de dames momenteel druk in de weer om Studio 100’s allereerste sprookjesmusical nieuw leven in te blazen. Vanaf 2 juli, 26 jaar na de wereldpremière, is de familiemusical te zien in het Studio 100 Theater in De Panne:

‘Het is fantastisch om te zien hoe de cast en crew zich inzetten om dit tijdloze sprookje tot leven te brengen. We hebben een getalenteerde groep mensen bij elkaar gebracht die er alles aan doen om Sneeuwwitje een onvergetelijke ervaring te maken voor jong en oud. Ik kijk ernaar uit om deze zomer de magie met iedereen te delen.’

Gert Verhulst, Studio 100

Verhaal

Lang geleden, in een land hier ver vandaan, leefden een koning en een koningin. Ze waren heel erg verliefd op elkaar en kregen een wolk van een dochter. Het prinsesje kreeg de wondermooie naam Sneeuwwitje.

Maar de koningin werd erg ziek en het ondenkbare gebeurde… ze stierf. De koning was ontroostbaar. Toch besloot hij na een tijdje opnieuw te trouwen. Het noodlot sloeg echter toe en de koning werd heel ziek. En ook hij stierf. Sneeuwwitje bleef helemaal alleen achter met haar stiefmoeder, een boze en slechte vrouw! Vanaf die dag zwaaide de kwade stiefmoeder, samen met haar toeverlaat en butler Aimé, de scepter in het kille en akelige kasteel. En elke dag vertelde haar geheimzinnige spiegel dat zij, en niemand anders, de mooiste van het land was.

Maar op een dag staat het kasteel in rep en roer! Er wordt gepoetst, geboend en gezwoegd! De stiefmoeder heeft immers een knappe, jonge prins uitgenodigd. En ze zal er alles aan doen om met hem te trouwen. Eenmaal haar felbegeerde gast aanklopt, wordt Sneeuwwitje onmiddellijk verbannen naar haar kamertje. Maar wat als de prins en de prinses elkaar toch ontmoeten… Daar had de boze stiefmoeder niet op gerekend!

Sneeuwwitje is vanaf 2 juli 2024 te zien in het Studio 100 Theater in De Panne. Een bezoek aan de musical is tijdens de speelperiode inbegrepen bij een reservatie in het nabijgelegen Plopsa Hotel. Tickets en info via sneeuwwitje.live.

Lees ook: Hoofdcast sprookjesmusical Sneeuwwitje vervolledigd

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.