Enkele weken geleden stelde Historalia de eerste namen uit de hoofdcast van Jeanne d’Arc voor. Naast Lotte Stevens, die gestalte geeft aan het titelpersonage, zullen onder meer Pieter Jan de Paepe, Floris Devooght en Jos Dom te zien zijn in het openluchtspektakel. Naar de laatste namen was het nog gissen, tot nu. De producent onthulde namelijk wie de vier laatste hoofdpersonages zullen vertolken, en het werd opnieuw een mix van ervaren en jong musicaltalent.

Zo zal Erik Goris te zien zijn als Pierre Cauchon, een rooms-katholieke bisschop en doorslaggevend figuur bij de veroordeling van d’Arc. Het wordt de eerste Historalia-productie voor de acteur, die doorheen de jaren reeds tal van rollen speelde op televisie en in het theater. De rol van kapitein Robert de Beaudricourt is voor David Cantens. Ook hij bouwde in zijn carrière reeds een indrukwekkend palmares aan rollen op en was onlangs nog te zien in de beklijvende musical Tot Altijd.

Op jonge leeftijd had Jeanne d’Arc visioenen van onder andere de heilige Margaretha, Catharina en de aartsengel Michaël. Helle Vanderheyden en Pauline Joris zullen deze zomer hun opwachting maken naast Steven Colombeen. Vanderheyden is al lang geen onbekende meer in de musicalwereld met rollen in onder andere Legally Blonde, Rapunzel en Gaston & Leo. Momenteel is ze als Tammy te zien in de feelgood musical Hairspray. De in 2019 afgestudeerde Joris was reeds te zien in het openluchtspektakel Albert I en de Studio 100-musicals 40-45, Daens, Vergeet Barbara en Red Star Line. Ze maakt ook deel uit van de vaste cast van James De Musical.

Verhaal

Beleef de epische reis van Jeanne d’Arc in dit nieuw, adembenemend musicalspektakel van Historalia. Laat je meeslepen door het verhaal van deze legendarische Franse heldin en ontdek de strijd, moed en opoffering die haar tot een icoon maakten. Met indrukwekkende decors en krachtige symfonische muziek, brengt Historalia Jeanne d’Arc tot leven zoals nooit tevoren.

Jeanne d’Arc is vanaf 14 augustus te zien aan kasteel de Merode in Westerlo. Tickets en info via Historalia.be.

Lees ook: Historalia maakt eerste namen uit cast Jeanne d’Arc bekend

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.