Het was gezellig druk aan kasteel de Merode, waar Historalia gisteren de eerste namen uit de hoofdcast van haar volgende productie voorstelde. Na Damiaan en Marie-Antoinette komt de producent dit jaar met een een musicalspektakel rond Jeanne d’Arc. Niemand minder dan Lotte Stevens zal vanaf 14 augustus gestalte geven aan de Maagd van Orléans.

Na rollen in onder andere Evita, Rocky Horror Show en 40-45, staat de 30-jarige actrice klaar voor de volgende uitdaging. Door haar rol als Mega Mindy deed Stevens bovendien al de nodige ervaring op als heldin. Tijdens haar auditie wist de actrice meteen te overtuigen, vertelt scenarist Jelle Cleymans:

‘Lotte kwam binnen, wervelde als een orkaan door haar auditie en liet ons alle aspecten zien van de Jeanne d’Arc zien die wij voor ogen hebben.’

Jelle Cleymans, scenarist

Al zit er ook een wreed kantje aan de beslissing van Cleymans en zijn collega-scenarist Jef Hoogmartens. Lotte is namelijk de dochter van Luc Stevens, die deze productie zal regisseren. d’Arc stierf op ongeveer negentienjarige leeftijd op de brandstapel, iets wat natuurlijk niet kan ontbreken in de voorstelling:

‘Dat we hiermee onze regisseur verplichten om zijn eigen dochter naar de brandstapel te begeleiden…tja, daar konden wij geen rekening mee houden. Sorry Luc!’

Jef Hoogmartens, scenarist
Lotte Stevens zal te zien zijn als Jeanne d'Arc - © Photography Seppe / Historalia
Lotte Stevens zal te zien zijn als Jeanne d’Arc – © Photography Seppe / Historalia

Straffe namen en jong talent

Daarnaast kondigde het duo nog enkele namen aan die het podium deze zomer zullen bestijgen in Westerlo. Zo zal Pieter Jan de Paepe, die afgelopen zomer nog de titelrol speelde in Damiaan, te zien zijn als nobelman Jean de Metz. Floris Devooght, die momenteel schittert in de aangrijpende musical Tot Altijd, wordt Dauphin Karel VII. Steven Colombeen kruipt in de huid van aartsengel Michaël en Jos Dom neemt als Jacques, de vader van Jeanne d’Arc, en Filips de Goede maar liefst twee rollen voor zijn rekening.

Ook in deze productie is er plaats voor heel wat jong musicaltalent. Zo mag de 23-jarige Neel Hannes zich opmaken voor zijn rol als biechtvader van Jeanne d’Arc, spelen de 13-jarige Lien Crab en de 12-jarige Sam De Kerf afwisselend de rol van Francoise en delen de 10-jarige Lio Cuypers en de 11-jarige Hebe Hansen de rol van de jonge Jeanne d’Arc. De rest van de cast wordt later bekendgemaakt.

Jeanne d’Arc is vanaf 14 augustus te zien in Westerlo. Tickets en info via Historalia.be.

Lees ook: Jelle Cleymans en Jef Hoogmartens schrijven nieuw musicalspektakel voor Historalia

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.