De Nederlandse productie van Master Class, met Pia Douwes in de hoofdrol, wordt momenteel bedolven onder de lovende reacties. Vanaf volgende week is de voorstelling over het leven van Maria Callas ook te zien in Vlaanderen: Brecht Callewaert kruipt vanaf 7 juni in de huid van de operadiva. Charles Vanden Broucke zorgt als pianist Emmanuel (Manny) Weinstock voor de begeleiding.

Maud Hanssens, Morann De Langhe en Bjorn Geudens gaan in Master Class in de leer bij Callas, die voor het eerst gespeeld zal worden door een man. Bas Bossaerts vervolledigt de cast als stagehand. Verwacht je aan boeiend muziektheater met flink wat jong, muzikaal acteertalent op het podium.

Bekijk hieronder de nieuwe trailer van de voorstelling:

Verhaal

In dit muziektheatervuurwerk wordt operadiva Maria Callas terug tot leven gewekt.

Aan het einde van haar carrière, wanneer haar stem haar in de steek gelaten heeft en ze zelf haast niet meer kan zingen, geeft ze in New York een masterclass aan jonge zangers. Ze plaatst zichzelf opnieuw in het middelpunt van de belangstelling wanneer ze de studenten – ‘haar slachtoffers’ zoals ze hen noemt – overhaalt, aanspoort en inspireert om de aria van hun leven te zingen terwijl ze zelf wegglijdt in herinneringen. Vol passie preekt ze over muziek. Ze sabelt haar leerlingen genadeloos neer en vertelt vooral over haar eigen twijfels en verlangen naar liefde. Ze sleept het publiek mee naar haar jonge jaren als lelijk eendje, ze haalt uit in haar felle haat tegen haar rivalen en de meedogenloze pers die haar eerste optredens afkraakte.

We herbeleven haar triomfdagen bij La Scala, haar huwelijk met Meneghini en haar grote gedoemde liefde voor Aristoteles Onassis. Callas’ emotionele explosies, haar bijtende en verrassend scherpe humor, haar duizelingwekkende theatraliteit culmineren in een quasi monoloog over opofferingen in naam van de kunst, die de genialiteit van La Divina maar ook de kwetsbaarheid van deze omstreden figuur blootlegt.

Master Class is vanaf 7 juni te zien in de Zwarte Zaal van het Antwerpse Fakkeltheater. Tickets en info via fakkeltheater.be.

Lees ook: Ga op reis door het leven van Maria Callas in Master Class

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.