In de twintigste eeuw was Maria Callas een van de grootste operavedettes ter wereld. Ze stond onder meer in producties in Milaan, New York en Parijs, tot haar stem haar in de steek liet. Toen besloot ze masterclasses te gaan geven aan jonge zangers in New York. In november 1995, 18 jaar na Callas’ dood, ging de musical gebaseerd op haar leven in première op Broadway. Vanaf 7 juni haalt InTeam Producties de voorstelling naar het Fakkeltheater.

Brecht Callewaert zal gestalte geven aan de diva. Na zijn vertolking van de transvrouw Bernadette in Priscilla, Queen of the Desert, gaat hij in deze productie voor een integere benadering van zijn rol. Hij zal begeleid worden door Charles Vanden Broucke. Na zijn bijdrage aan verschillende musicals als pianist en musical director, staat hij binnenkort op de planken als Emmanuel (Manny) Weinstock. Maud Hanssens, die reeds te zien was in diverse producties als The Sound of Music en Blood Brothers, zal tijdens de voorstelling in de huid kruipen van de goedlachse sopraan Sophie De Palma.

Tijdens Master Class is er uiteraard ook plaats op het podium voor studerend en fris afgestudeerd talent. Zo zullen Bas Bossaerts, die zijn opleiding Theater- en Filmwetenschap momenteel afrondt, en Bjorn Geudens respectievelijk te zien zijn als stagehand en de flamboyante Anthony Candolino. Klassiek sopraan en actrice Morann De Langhe, die reeds te zien was in verschillende opera’s en concerten in Nederland, België en Engeland, zal tot slot gestalte geven aan sopraan Sharon Graham.

InTeam Producties stelde de cast voor in de trailer van de voorstelling:

Verhaal

In dit muziektheatervuurwerk wordt operadiva Maria Callas terug tot leven gewekt.

Aan het einde van haar carrière, wanneer haar stem haar in de steek gelaten heeft en ze zelf haast niet meer kan zingen, geeft ze in New York een masterclass aan jonge zangers. Ze plaatst zichzelf opnieuw in het middelpunt van de belangstelling wanneer ze de studenten – ‘haar slachtoffers’ zoals ze hen noemt – overhaalt, aanspoort en inspireert om de aria van hun leven te zingen terwijl ze zelf wegglijdt in herinneringen. Vol passie preekt ze over muziek. Ze sabelt haar leerlingen genadeloos neer en vertelt vooral over haar eigen twijfels en verlangen naar liefde. Ze sleept het publiek mee naar haar jonge jaren als lelijk eendje, ze haalt uit in haar felle haat tegen haar rivalen en de meedogenloze pers die haar eerste optredens afkraakte.

We herbeleven haar triomfdagen bij La Scala, haar huwelijk met Meneghini en haar grote gedoemde liefde voor Aristoteles Onassis. Callas’ emotionele explosies, haar bijtende en verrassend scherpe humor, haar duizelingwekkende theatraliteit culmineren in een quasi monoloog over opofferingen in naam van de kunst, die de genialiteit van La Divina maar ook de kwetsbaarheid van deze omstreden figuur blootlegt.

Master Class, met live pianomuziek van onder meer Verdi, Puccini en Bellini, is vanaf 7 juni te zien in de Zwarte Zaal van het Antwerpse Fakkeltheater. Tickets en info via fakkeltheater.be.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.