Komende vrijdag staat de eerste voorstelling van Achter de schermen gepland in de Rode Zaal van het Antwerpse Fakkeltheater. Het stuk, dat gebaseerd is op The Dresser van Ronald Harwood, is de eerste productie van theatermaker één zee. Met hun nieuwe productiehuis willen Ann De Winne en Frank Aernout repertoirestukken terug in hun eer herstellen en met veel liefde spelen.

Carry Goossens en Frans Maas spelen als respectievelijk The Dresser en Sir de hoofdrollen in het stuk, dat vertelt over een langzaamaan aftakelende acteur en zijn assistent die hem onvoorwaardelijk probeert te helpen. Ann De Winne, Leen Dendievel, Erik Goris en Eve Van Avermaet vervolledigen de cast. Regisseur Rikkert Van Dijck leidt de voorstelling in goede banen en wordt hierin bijgestaan door aanstormend talent Mathieu Van Nieulande.

Bekijk hieronder enkele beelden van de repetities:

Verhaal

Engeland, Londen 1942, Tweede Wereldoorlog
Een reizend theatergezelschap dat alleen Shakespeare speelt, probeert verstrooiing en cultuur te brengen tussen alle chaos en ellende. De steracteur en zijn assistent zijn onafscheidelijk verbonden. De acteur voert zijn strijd, de assistent anticipeert. De wereld probeert te overleven. De steracteur ook. De assistent probeert hem te helpen, achter de schermen.

Achter de schermen is van 10 november tot en met 3 december te zien in de Rode Zaal van het Antwerpse Fakkeltheater. Tickets via fakkeltheater.be. In 2024 gaat het stuk op tournee langs de Vlaamse theaters, meer informatie op eenzee.be.

Lees ook: Carry Goossens en Frans Maas te zien in Achter de schermen

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.