In april stonden ze er nog met If I Fall en een half jaar later maakt The Singing Factory zich klaar om het Antwerpse Zuiderpershuis opnieuw om te toveren in een theaterzaal. Dit keer niet met een volledig eigen productie, maar wel met een nieuwe versie van Muerto. Musicalensemble Melodia, met spelers van 14 tot 17 jaar, dompelt het publiek er vanaf 3 november opnieuw onder in de succesmusical over leven en overleven.

De meer dan 30 jongeren zullen het podium onder andere delen met An Lauwereins en Kobe Van Herwegen, die de hoofdrollen zullen vertolken. Zij kruipen in de huid van Maria en Cataldo. Verder zal de 22-jarige Aaron Van Goethem, die eerder al rollen had in onder andere #LikeMe en Lisa, te zien zijn als Alberto en Mac Di Bono zal, afwisselend met Amaury Dupont, Chinche vertolken. De 13-jarige Di Bono maakt hiermee zijn debuut in de hoofdcast van een musical.

Veerle Van Ransbeeck tekent present als Teresita, Brieuc Van Kersschaever wordt Raul en Celine Koeckelenbergh zal gestalte geven aan Raquel. De 17-jarige Lotte Villays maakt haar opwachting als Sofia en Sepp Mertens (16) mag zijn kunnen etaleren als Jaime.

Met de 11-jarige Louis Maes in de rol van Duende en Lore Janssens (16) die in de huid van Gabriela mag kruipen, ook fris en fruitig jong talent in de rest van de cast. Sam Deboel (23) wist de rol van Simon weg te kapen en het personage Faustino wordt dan weer een kolfje naar de hand van zanger-tekstschrijver Ebe Mogyoros (19).

Het wordt de derde keer dat Muerto! te zien zal zijn in de theaters. De musical, op tekst van Tijl Dauwe, muziek van Sam Verhoeven en in een regie van James Cooke, ging op 22 februari 2013 in première in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen en speelde er van 21 februari 2013 tot en met 24 mei 2013. Judas TheaterProducties en Uitgezonderd! zorgden samen voor een herneming in maart 2016. Met nieuwe arrangementen en een nieuwe choreografie belooft deze versie ook een verrassing te worden voor wie de vorige al gezien heeft. Verder zal de muziek voor het eerst live gebracht worden.

Verhaal

De favela van Bogota, Colombia. Maria doet er alles aan om haar kinderen te beschermen tegen de gevaren van de straat. Wanneer haar oudste zoon Jaime in de ban geraakt van ronselaar Alberto en kiest om zich bij een FARC groepering aan te sluiten, begint voor haar echter de grootste strijd van haar leven: de strijd om haar kind.

MUERTO, een beklijvende musical over leven en overleven, is vanaf 3 november te zien in het Zuiderpershuis. Tickets en info via singingfactory.be.

Lees ook: If I Fall: een aangrijpend verhaal over de zware tol van social media.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.