Afgelopen vrijdag ging in het Zuiderpershuis in Antwerpen If I Fall in première, de nieuwe musical van The Singing Factory. De musical vertelt het verhaal van 4 middelbare scholieren die ervan dromen om iedereen rondom hen dichter bij elkaar te brengen. Daarom ontwikkelen ze een nieuw socialmediaplatform genaamd CIRCLE, waarop de gebruikers opdrachten kunnen voltooien om zo hogerop te komen in de ranglijst en van de bijhorende populariteit te genieten. Even gaat het (heel) goed, tot het misloopt.

The Singing Factory slaagt er met hun nieuwe productie opnieuw in om de toeschouwer volledig mee te voeren in een verhaal dat humor en pijn, vreugde en verdriet, liefde en afgunst moeiteloos met elkaar afwisselt. Het sterke scenario en de aangrijpende liedteksten van Wanne Synave zorgen er, ondersteund door de prachtige muziek van Sam Verhoeven, voor dat je heel snel gaat meeleven met de personages en gedurende 2 uur van de ene emotie in de andere valt.

Ook nu weer kan The Singing Factory rekenen op een groep ongelooflijk getalenteerde jongeren die dit verhaal met hart en ziel vertellen. De hoofdcast wordt bijgestaan door een 15-koppig ensemble en 2 gevestigde waarden in het musicallandschap.

Hannes Vandersteene was in het verleden onder andere te zien in de spektakel-musical 14-18 en Rent, waarin hij in 2015 de rol van Benjamin Coffin III vertolkte. In deze nieuwe musical kruipt Vandersteene in de huid van principal Wilson, de strenge maar rechtvaardige directeur van de school.

Sasha Rosen was te zien in musicals als Sneeuwwitje, Mamma Mia en Grease, tot ze in 2016 besloot om de musical- en theaterwereld achter zich te laten om te focussen op de opvoeding van haar kinderen en haar zangcarrière. Nu maakt Rosen haar combeack als Camila Rodriguez, die er als moeder alles aan doet om haar gebroken gezin bij elkaar te houden.

If I Fall is nog tot en met zondag 23 april te zien in het Zuiderpershuis. Tickets en info via thesingingfactory.be.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.