Vanaf december 2024 trakteert Deep Bridge ons op een gloednieuwe familiemusical. Na The Sound of Music in 2021, Charlie and the Chocolate Factory vorig jaar en A Christmas Carol dit jaar brengt de producent volgend jaar het verhaal van Peter Pan naar de theaters. Regisseur Stany Crets zal het verhaal van de jongen die weigert op te groeien tot leven laten komen in een verrassende voorstelling.

Voor de rol van Peter Pan viel het oog van Crets op de 23-jarige Sophie Janssens, met wie hij eerder dit jaar ook samenwerkte voor You Are My Sunshine. Hiermee volgt Deep Bridge een traditie die al sinds het prille begin in stand wordt gehouden. In de originele theaterversie van het stuk werd de rol van Peter Pan bijvoorbeeld gespeeld door Nina Boucicault. Later werd dit voorbeeld onder andere gevolgd door Maude Adams, die de rol op Broadway speelde. In 2014 strikte NBC Allison Williams voor de titelrol in Peter Pan Live! en in Nederland kroop Vera Mann in de huid van het personage. In Vlaanderen is het echter de eerste keer dat een vrouw te zien zal zijn in de magische rol. Hiermee treedt Janssens in de voetsporen van onder andere Tom Van Landuyt, Mark Tijsmans, Aaron Wade en Sandor Stürbl.

‘De keuze voor Sophie was na haar knalprestatie in ‘You Are My Sunshine’ eigenlijk een evidente voor ons. Ze bezit een aanstekelijke energie, de nodige speelsheid en vooral een pak talent, alle ingrediënten voor een ijzersterke Peter Pan. Dat ze als meisje een jongen moet spelen, schrikt ons én haar allerminst af.’

Deep Bridge, producent
Sophie Janssens in You Are My Sunshine - © Deep Bridge
Sophie Janssens in You Are My Sunshine – © Deep Bridge

Nordin De Moor, die momenteel schittert in een verbluffende versie van Les Misérables, zal te zien zijn als Kapitein Haak. Met rollen in onder andere Chaplin, de musical, De Rocky Horror Show, Spamalot en Charlie and the Chocolate Factory mag De Moor zich rekenen tot de top van de musicalwereld. Van 2013 tot en met 2017 was hij zelfs te zien in de internationale tour van Peter Pan: The Never Ending Story, waarin hij de rol van Smee en Mr. Darling op zich nam.

‘Ook Nordin De Moor als Kapitaan Haak is een keuze voor onversneden musicaltalent. Wij hebben zijn tocht naar de top van de musicalwereld van zeer nabij mogen meemaken en zijn enorm trots op de erkenning en waardering die hem momenteel zeer terecht te beurt valt.’

Deep Bridge, producent
Nordin De Moor in Charlie and the Chocolate Factory - © Deep Bridge
Nordin De Moor in Charlie and the Chocolate Factory – © Deep Bridge

Reis mee met Peter, de jongen die weigert ouder te worden. Van het magische elfenstof tot opwindende avonturen vol zwaardgevechten. Deze productie omarmt de kracht van verbeelding in al zijn glorie. In het magische universum van Peter Pan is alles mogelijk! Prachtige muziek, kleurrijke kostuums en adembenemende decors maken van Peter Pan een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Sophie Janssens vliegt vanaf 6 december 2024 als Peter Pan door Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Bestel je tickets via deepbridge.be en geniet nog tot 12 november 2023 van een gratis rang-upgrade.

Lees ook: You Are My Sunshine: een emotionele rollercoaster van formaat

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.