Vanavond ging You Are My Sunshine in première in de Rode Zaal van het Antwerpse Fakkeltheater. De musical, geschreven door Ann Van den Broeck en Stany Crets, vertelt het verhaal van Britt en Lena.

Britt (Ann Van den Broeck) vertrekt na een ruzie met haar man Tom naar hun vakantiehuisje, waar ze zal werken aan een nieuw boek. Wanneer ze daar aankomt staat ze echter oog in oog met Lena (Sophie Janssens), een enthousiaste jonge vrouw die in geen jaren meer iemand gezien of gesproken heeft, zo lijkt het wel. Lena vertelt Britt dat ze onderweg naar het vakantiehuisje een auto-ongeluk heeft gehad en in coma ligt, net zoals Lena zelf. Beiden zitten ze vast in het vakantiehuisje, dat fungeert als een soort wachtkamer waar ze samen noodgedwongen moeten wachten tot het verdict valt: overleven ze hun coma?

Met de rol van Lena heeft Sophie Janssens, die in juni vorig jaar afstudeerde, meteen haar eerste hoofdrol beet. En wat voor een: ook al lijkt Lena op het eerste zicht een over-enthousiaste positivo, toch ontdekt het publiek gaandeweg dat onder dat pantser van blijheid een eenzame en getraumatiseerde tiener schuilgaat. Het personage heeft een enorme gelaagdheid, wat Janssens uitdaagt om alles uit de kast te halen tijdens deze voorstelling. Dat doet ze op een bewonderenswaardige manier.

Dat Ann Van den Broeck een ongelooflijke actrice is, bewees ze al meermaals met rollen in musicals als Elisabeth, Goodbye, Norma Jeane en MAMMA MIA! Voor You Are My Sunshine ging ze nog een stapje verder en schreef ze ook de muziek. De intieme nummers, regelmatig afgewisseld met rauwe songs met een hoog rock-gehalte, worden live gespeeld door een 5-koppige band. De combinatie van de heerlijke synergie tussen de twee actrices, hun zeer sterke zangkwaliteiten en het steeds zeldzamer wordende gegeven van een liveband maakt van You Are My Sunshine een pakkende voorstelling die niemand onberoerd laat.

Back to basics

You Are My Sunshine staat in oktober 14 keer geprogrammeerd in het Fakkeltheater. Hoewel Deep Bridge ongetwijfeld ook kon kiezen voor een grotere zaal, zoals bijvoorbeeld hun vertrouwde Stadsschouwburg, kozen ze ervoor deze voorstelling te spelen in een kleinere, intiemere setting. En dat werpt zijn vruchten af. Deze voorstelling is een musical pur sang met 2 actrices op een relatief kleine scène en een zetel, een trampoline en een paar stoelen als decor. Dit laat je als toeschouwer toe om enkel te focussen op het verhaal, waardoor de emoties je exact kunnen raken wanneer dat nodig is.

We kunnen er als theaterliefhebbers alleen maar trots op zijn dat we zo’n getalenteerde mensen als Stany Crets, Ann Van den Broeck en Sophie Janssens onder ons hebben, en we kunnen Deep Bridge alleen maar bedanken om te geloven in dit verhaal. Het is een rollercoaster van emoties. Eentje waarvan je op voorhand misschien niet goed weet wat te verwachten, maar waarvan je achteraf alleen maar blij kan zijn dat je het meegemaakt hebt.

Laat je nog tot 22 oktober verrassen door You Are My Sunshine, tickets en info via deepbridge.be.

Lees ook: You Are My Sunshine vervolledigt cast.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.