Na producties als Zoo of Life, Josephine B en Rapunzel mag Sandrine Van Handenhoven zich opmaken voor haar volgende musicalrol. Volgend voorjaar zal ze namelijk te zien zijn in de nieuwe, Vlaamse versie van Hairspray van producent Deep Bridge.

Van Handenhoven zal in de huid kruipen van Motormouth Maybelle, een R&B-producer en moeder van Little Inez en de zeer getalenteerde danser Seaweed (Francisco Schuster). Daarnaast is ze ook de host van ‘Negro Day’ en weet ze Edna Turnblad met haar aanstekelijke liedje ‘Big, Blond and Beautiful’ ervan te overtuigen dat mooi zijn niet noodzakelijk in verband hoeft te staan met slank zijn.

Met deze nieuwe rol treedt Van Handenhoven in de voetsporen van onder andere Queen Latifah en Jennifer Hudson. Zij speelden Motormouth Maybelle in respectievelijk de verfilming uit 2007 en Hairspray Live! uit 2016. Zelf is ze alvast blij met deze rol met impact:

‘Ken je die mensen die in je leven komen en het voorgoed veranderen? Dat is Motormouth. Een vrouw die het licht in zich draagt. Een ontmoeting met haar is als een nieuwe adem. Onbevreesd. Strijden voor het goede. Voor de rechten van de mens. Voor gelijkheid en tegen racisme. Een inspiratie voor velen. Wie gaat aan het voorfront staan? Motormouth.’

Sandrine Van Handenhoven, “Motormouth Maybelle”

In Hairspray wordt de actrice herenigd met Helle Vanderheyden en Laurenz Hoorelbeke, met wie ze dit voorjaar te zien was in Rapunzel. Verder maakt ze ook kennis met musicaldebutante Amy Courtens en toppers als Jérémie Vrielynck en Jozefien Grossen.

Sandrine Van Handenhoven - © Deep Bridge
Sandrine Van Handenhoven – © Deep Bridge

Hairspray, een fenomeen

De musicalversie van Hairspray, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1988, ging in 2002 in première in Seattle en verhuisde later dat jaar naar Broadway, waar het op 4 januari 2009 sloot na maar liefst meer dan 2000 voorstellingen. In 2007 bracht regisseur Adam Shankman de voorstelling naar het witte doek, en de rest is geschiedenis.

Hairspray is een absolute feelgood musical boordevol meezingers die het publiek laat nadenken over thema’s als bodyshaming en racisme.

Hairspray is vanaf 14 maart 2024 te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Tickets en info via deepbridge.be.

Lees ook: ‘Gamekeeper’ Jozefien Grossen speelt hoofdrol in Hairspray

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.