Actrice Jozefien Grossen treedt in 2024 op de voorgrond van het theater, dan zal ze namelijk te zien zijn in de Vlaamse versie van Hairspray. Grossen, die momenteel te zien is als Pepper Camerlynck in de Ketnet-reeks Gamekeepers, zal de rol van Tracy Turnblad op zich nemen. Tracy droomt ervan om te schitteren in het populaire tv-programma ‘The Corny Collins Show’, maar wordt tijdens haar auditie afgewezen omwille van haar figuur en haar idealen voor gelijke rechten. Wanneer presentator Corny Collins haar toch een kans geeft, wordt ze op slag beroemd.

Grossen was eerder onder andere al te zien in het ensemble van de Studio 100-musicals Daens en 40-45 en verleende haar stem aan personages uit onder andere Encanto, The Little Mermaid en Night At The Museum. Met deze rol ziet ze een droom in vervulling gaan:

‘Tracy mogen spelen in ‘Hairspray’ is altijd al een droom van mij geweest. Tracy is een jonge vrouw die de kracht vindt om de kritiek over haar uiterlijk naast zich neer te leggen en toch haar allergrootste droom na te jagen. Ze gelooft in zichzelf en laat het oordeel van anderen haar geluk niet in de weg staan. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen!’

Jozefien Grossen, “Tracy Turnblad”

Regisseur Stany Crets ziet het alvast helemaal zitten om samen te werken met dit opkomend talent:

‘Als je een actrice ziet binnenkomen op de auditie en je ziet ze na twee seconden in je verbeelding al schitteren op de première…wel, dan krijgt ze de rol. De casting van Jozefien was een no-brainer. A star is born!’

Stany Crets, regisseur

Topnamen voegen zich bij cast

Naast Jozefien Grossen zal ook Florian Avoux zijn opwachting maken in Hairspray. Hij zal te zien zijn als Edna Turnblad, de moeder van Tracy. Eerder was Avoux onder andere al te zien in de musicals Madagascar en Soldaat Van Oranje, en voor Deep Bridge stond hij al op de planken in La Cage Aux Folles.

Verder onthulde Deep Bridge vandaag ook dat Laurenz Hoorelbeke en Helle Vanderheyden de cast van Hairspray zullen vervoegen. Ze zullen respectievelijk te zien zijn als presentator Corny Collins en Tammy, een studente op Patterson Park High School.

Jij kan mee op het podium staan met deze mensen!

Heb je altijd al eens willen schitteren in een professionele musical? Deep Bridge is nog op zoek naar actrices voor de rol van Little Inez. Meer informatie over de audities vind je hier.

Hairspray gaat op 17 maart 2024 in première in de Stadsschouwburg van Antwerpen en reist later nog verder naar het Capitole in Gent en het Trixxo Theater in Hasselt. Op 14, 15 en 16 maart kan je ook terecht in Antwerpen voor enkele try-outs. Tickets en info via deepbridge.be.

Lees ook: Amy Courtens en Jérémie Vrielynck worden Vlaamse Brittany Snow en Zac Efron in Hairspray.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.