Dit najaar haalt InTeam Producties Lelies opnieuw naar het theater. De bejubelde musical van Judas TheaterProducties is vanaf 6 september te zien in het Antwerpse Fakkeltheater. Deze week maakte de producent de volledige cast bekend.

Het was reeds bekend dat Tim Saey te zien zou zijn als de oude Simon, vergezeld door Brecht Callewaert in de rol van Gravin de Tilly. Voor de rol van bisschop Bilodeau doet de producent beroep op Hannes Vandersteene. Met rollen in onder andere Mozart, Beauty and the Beast en Legally Blonde deed de acteur al heel wat ervaring op op de musicalplanken. Bij InTeam Producties was hij eerder onder meer te zien in Rent en Kiss of the Spiderwoman. Rudi Giron kruipt onder andere in de huid van Broeder Saint-Michel en Baron De Huë en Florian Slangen wordt Madame de Rosier.

De musical, die zich afspeelt in het Frankrijk van 1952, keert door middel van enkele tijdssprongen terug naar de jonge jaren van Simon en Bilodeau. Wout Puimège speelt de jonge Simon, die verliefd wordt op Vallier (Ruben Santens). Joppe Dekoker maakt zijn opwachting als de jonge bisschop en Thomas Servranckx versterkt het ensemble. Met deze samenstelling kiest InTeam Producties opnieuw voor een gevarieerde cast:

‘Zoals altijd kiezen we consequent voor een mix van jonge, pas afgestudeerde musicalacteurs, aangevuld met artiesten met meer ervaring, maar steeds met een musicalachtergrond. We leggen vocaal en muzikaal de lat erg hoog.’

Niels De Valk, producent en regisseur

Samen met een 7-koppig orkest bereidt de cast zich voor om de succesvolle musical nieuw leven in te blazen. “Sam Verhoeven, componist, reviseerde trouwens nog eens grondig al het materiaal”, vertelt De Valk. “Het wordt een nieuwe, frisse versie.”

Verhaal

Lelies is gebaseerd op Les feluettes, een toneelstuk van de Canadees Michel Marc Bouchard. Bisschop Jean Bilodeau wordt in 1952 in de gevangenis ontboden, om de laatste biecht van een gevangene af te nemen. Tot diens grote verbazing blijkt de gevangene Simon Doucet te zijn, een oude kennis van de bisschop. Doucet heeft samen met de andere gevangenen een toneelstuk voor de bisschop voorbereid, dat het verhaal van hun gezamenlijk verleden vertelt, en dat door de bisschop werd verdrongen, maar dat Simon nooit heeft kunnen vergeten…

Lelies is vanaf 6 september te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Tickets en info via fakkeltheater.be.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.