Het is een spannende dag vandaag, want vanavond speelt de cast van Home for Christmas haar première. Deze nieuwe musical van The Singing Factory, gebaseerd op de kerstklassieker A Christmas Carol van Charles Dickens, palmt de komende weken de Antwerpse Schouwburg Luchtbal in. Naast de meer dan 30 kinderen die te zien zullen zijn in de musical, wist de producent opnieuw een grande dame uit de musicalwereld te strikken voor de hoofdrol.

Deborah De Ridder zal namelijk te zien zijn als Carol. Hiermee maakt De Ridder een heuse comeback, want het is ruim drie jaar geleden dat de actrice te zien was in een musicalproductie. Na de geboorte van haar dochtertje Lotje besliste ze om haar carrière even op een lager pitje te zetten. Nu kan ze echter niet wachten om opnieuw op de planken te staan:

‘Ik sta te popelen om nog eens een keer mijn tanden te kunnen vastbijten in een toffe rol zoals Carol. De laatste jaren werkte ik meestal achter de schermen voor nasynchronisaties en de vzw musicalifragilistic. Met een jong gezin de perfecte combinatie, maar het begon stiekem wel weer enorm te kriebelen om terug dat podium op te kruipen.’

Deborah De Ridder, “Carol”

Door haar winst in het vtm-programma Op Zoek naar Maria kwam haar acteercarrière in een stroomversnelling. Zo bemachtigde de actrice rollen in onder andere Oliver, Domino en Chaplin. De verbluffende vertolking van Eva Perón in Evita betekende de voorlopig laatste hoofdrol voor De Ridder.

Naar goede gewoonte geeft The Singing Factory ook in Home for Christmas jong talent de kans om op het podium te staan. Zo wisten de 13-jarige Enno Bové en de 12-jarige Molly Baeken bijvoorbeeld de rollen van het dakloze jongetje Tim en zijn vriendin Nina te strikken. De eveneens 12-jarige Louis Maes zal als Geest van Heden Kerst dan weer schitteren naast ervaren actrices Joke De Vos en Veerle Van Ransbeeck.

Verhaal

Carol is een vrouw die verzuurd door het leven gaat, en niets moet weten van de kerstperiode en alles wat daarmee te maken heeft. Ze is burgemeester van een klein stadje en door besparingen besluit ze het jaarlijkse kerstfeest in het daklozencentrum van de stad niet te laten doorgaan. Tot ze op kerstavond bezoek krijgt van drie geesten, die haar meenemen op een reis door haar leven, en haar de kracht van kerst weer willen laten ontdekken.

Home for Christmas is nog tot en met 7 januari te zien in Schouwburg Luchtbal in Antwerpen. Tickets en info via singingfactory.be.

Lees ook: Deborah De Ridder wordt Carol in Home for Christmas

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.