Volgende maand gaat Aspe – Moord in de Studio in première in het Antwerpse Play Zuid. Vanaf vrijdag 17 mei keert Herbert Flack terug als de iconische Pieter Van In. Hoog tijd dus voor de cast om te starten met de repetities, en dat deden ze afgelopen maandag met de eerste lezing.

Flack ging samen met Bert Verbeke, Ruth Beeckmans, Sven De Ridder, Nathalie Meskens, Gert Winckelmans, Manou Kersting en regisseur Jaak Lema voor het eerst door het script. Opvallende afwezige was Katrien De Becker, die in de huid zou kruipen van Agnes Crespo. Jaak Lema lichtte toe dat de actrice helaas verstek moest laten gaan voor deze productie omwille van medische redenen:

‘Het is altijd jammer om als regisseur een samenwerking tijdens het repetitieproces vroegtijdig te moeten eindigen. Dat is bij de goedlachse Katrien De Becker zeker niet anders. Ik wens ze al het beste toe en een vlot herstel, we’ll meet again!’

Jaak Lema, regisseur

Gelukkig vond producent Backstage Producties intussen vervanging voor de actrice: Patricia Goemaere las maandag de rol van Agnes Crespo. Goemaere was aan het begin van haar carrière onder meer te zien in de VTM-reeksen Familie en Wittekerke. Nadien volgenden nog tal van rollen in bekende series en was ze ook te zien in de film Zillion. Bovendien had ze een gastrol in het vijfde en tiende seizoen van Aspe.

Backstage Producties kondigde vorige maand nog maar liefst drie extra voorstellingen aan. Door de aanhoudende vraag naar tickets doet de producent er bij de start van de repetities nog eens twee voorstellingen bij, op zaterdag 15 en zondag 16 juni.

Verhaal

Net voor de opnames van een populaire tv-show, waarin de inmiddels gepensioneerde hoofdinspecteur Van In centrale gast is, wordt de regisseur van het programma dood aangetroffen. Al snel blijkt dat de man werd vergiftigd. De jonge inspecteur De Swaef heeft de leiding van het onderzoek en ontdekt al gauw dat er meer mensen in de studio rondlopen die belang hebben bij de dood van de regisseur. Lukt het De Swaef deze ingewikkelde puzzel op te lossen en slaagt Van In erin zich niet met de moordzaak te bemoeien? Samen met het publiek, dat getuige was van de moord, wordt alles op alles gezet om de moordenaar te ontmaskeren.

Aspe – Moord in de Studio is vanaf vrijdag 17 mei 2024 te in de studio’s van Play Zuid in Antwerpen. Tickets en info via backstage-producties.be.

Lees ook: Cast Aspe – Moord in de Studio compleet

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.