Vincent Voeten, voormalig politie-inspecteur en winnaar van Humo’s Comedy Cup 2022, debuteerde vorig seizoen met Smaad. Zijn eerste avondvullende voorstelling was goed voor talloze uitverkochte zalen en meer dan 8.000 bezoekers. Dankzij zijn jarenlange ervaring als inspecteur, weet hij met glans quasi onontgonnen terrein aan te boren binnen de comedywereld.

De comedian viel bovendien al eerder in de prijzen met zijn donkere, droge humor. Zo schopte hij het in 2017 reeds tot in de finale van de Lunatic Comedy Award en won hij in datzelfde jaar nog de Utrechtse Comedy Talent. Nadien deelde hij het podium met onder meer Jens Dendoncker, Michael Van Peel en Alex Agnew. Na zijn overwinning in de Comedy Cup nam Voeten plaats in de zeteltjes van De Slimste Mens en was hij te zien in De Ideale Wereld.

Intussen werkte hij ook aan zijn eerste voorstelling, die in 2023 in première ging en sindsdien kon rekenen op heel wat positieve reacties. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven:

‘Ik was zeer tevreden over het eerste seizoen van Smaad. De Vlaamse comedyliefhebber is gelukkig niet te gevoelig en kan ook de brute moppen plaatsen. Ik twijfel er dan ook niet aan dat we tijdens het tweede rondje mensen kunnen entertainen – en choqueren.’

Vincent Voeten, comedian

Het tweede seizoen van Smaad wordt officieel afgetrapt op zaterdag 21 september in Aalbeke. Het voorprogramma zal verzorgd worden door Bas Dillen, halve finalist uit de jongste editie van Humo’s Comedy Cup. “Bas is een cafébaas in hart en nieren, maar in eerste plaats een echte family man”, vertelt Voeten. “Het is een charmante kerel met veel authenticiteit en heerlijke punchlines. We willen hem als voorprogramma voornamelijk proberen bekend te maken over geheel Vlaanderen en hem podiumuren geven. Iedereen die naar de show komt, zal het er ongetwijfeld over eens zijn, daar gaan we nog van horen!”

Wie deze zomer op zoek is naar een portie comedy, kan onder meer terecht in De Vooruit in Gent. Daar staan deze maand nog tal van comedians op het programma als onderdeel van de Gentse Feesten. Zo brengt ook Vincent Voeten er zijn debuutvoorstelling op 27 juli.

Smaad is op 27 juli te zien in De Vooruit, en tourt nadien opnieuw doorheen Vlaanderen. Tickets en info via vincentvoeten.be.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.