Dit najaar haalt InTeam Producties een parel uit de Vlaamse musicalgeschiedenis vanonder het stof. Vanaf 6 september is Lelies namelijk opnieuw te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. In 2011 ging de musical van Judas TheaterProducties voor het eerst in première in diezelfde zaal, waar ze enthousiast onthaald werd.

Sindsdien was Lelies te zien in verschillende Vlaamse en Nederlandse theaters, en dit jaar haalt producent en regisseur Niels De Valk de productie dus terug naar Antwerpen in een nieuwe, verrassende versie:

‘We zijn ontzettend vereerd dat we Lelies opnieuw op de planken mogen brengen. Het zijn grote schoenen te vullen, want de voorstelling won destijds een hoop Musicalprijzen. Maar we zijn ervan overtuigd om het sterke verhaal, aangevuld met de schitterende muziek van Sam Verhoeven, weer op een aantrekkelijke en bovenal verrassende manier aan het publiek te kunnen presenteren. Inclusief live orkest.’

Niels De Valk, producent en regisseur

Voor de hoofdcast kon InTeam enkele veelbelovende namen strikken. Zo zal Tim Saey, die eerder onder andere te zien was in 40-45, Daens en Damiaan, te zien zijn als de oude Simon. De rol van bisschop Bilodeau is voor Wim Van Den Driessche. Hiermee is de acteur, die in Nederland meewerkte aan grote producties als Elisabeth, Les Misérables en Sweeney Todd, opnieuw te zien in Vlaanderen. Daarnaast zal Brecht Callewaert, die momenteel te zien is in Priscilla, Queen of the Desert, gestalte geven aan Gravin de Tilly.

Verhaal

Lelies is gebaseerd op Les feluettes, een toneelstuk van de Canadees Michel Marc Bouchard. Bisschop Jean Bilodeau wordt in 1952 in de gevangenis ontboden, om de laatste biecht van een gevangene af te nemen. Tot diens grote verbazing blijkt de gevangene Simon Doucet te zijn, een oude kennis van de bisschop. Doucet heeft samen met de andere gevangenen een toneelstuk voor de bisschop voorbereid, dat het verhaal van hun gezamenlijk verleden vertelt, en dat door de bisschop werd verdrongen, maar dat Simon nooit heeft kunnen vergeten …

Lelies is vanaf 6 september te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Tickets en info via fakkeltheater.be.

Lees ook: Priscilla, Queen of the Desert vanaf volgende week opnieuw te zien in Antwerpen

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.