Vorig jaar was Priscilla, Queen of the Desert voor het eerst te zien in België. Producent InTeam Producties stelde een topcast samen die het publiek meenam op een tocht door de woestijn. De lovende reacties van pers en publiek stapelden zich op en bezoekers waren iedere voorstelling weer getuige van een waar feest.

Dat smaakte naar meer, dus keert de musical vanaf 12 januari terug naar de Antwerpse Arenberg. Brecht Callewaert, Jeroen Logghe en Baptiste Vuylsteke krijgen dit jaar versterking van Isabelle Heremans, die haar intrede doet als Diva, en Eveline Maes, die in de huid zal kruipen van de grofgebekte Shirley. Gekleed in uitbundige kostuums en begeleid door een liveband zullen ze de bekendste pophits uit de jaren ’80 en ’90 opnieuw laten weerklinken.

De voorstelling vertelt het verhaal van drie vrienden die op weg zijn naar een drag-act. Tijdens hun avontuurlijke tocht door de Australische woestijn wordt hun vriendschap echter meermaals op de proef gesteld en krijgen ze ook te maken met vooroordelen en homofobie. Belangrijke thema’s, vindt producent en regisseur Niels De Valk:

‘Homofobie is nog steeds de wereld niet uit en verworven rechten blijken vandaag de dag meer dan ooit onder druk te staan: daarom blijft een voorstelling als ‘Priscilla’ nog steeds nodig’

Niels De Valk, producent en regisseur

Bekijk hieronder de trailer van de voorstelling:

Priscilla, Queen of the Desert is van 12 tot en met 21 januari te zien in de Arenberg. Tickets en info via arenberg.be.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.