De maand december is intussen uit de startblokken geschoten, en dat betekent dat we stilaan mogen uitkijken naar de feestdagen. Niet alleen in familiale kring maar ook in het theater, waar verschillende voorstellingen geprogrammeerd staan waarin Kerst centraal staat. Een van deze stukken is Secret Santa, de nieuwe kerstkomedie van de Sven De Ridder Company die afgelopen donderdag in première ging.

Het stuk vertelt het verhaal van Jimmy en Richie Kiebooms, die kerstavond traditiegetrouw vieren met hun oom Noël. Noël geeft de broers een week voor kerstavond de opdracht om een lief te vinden, en hij vertelt hen dat ze het zullen hebben over familiezaken. In de overtuiging dat ze een berg geld zullen ontvangen, gaan Jimmy en Richie op zoek. Jimmy belt een “gespecialiseerd bedrijf” en komt in contact met Jennifer, Richie vraagt zijn collega Rebecca om zijn lief te spelen. Het gezelschap maakt zich klaar voor wat een allesbehalve traditionele kerstavond belooft te worden.

Ongewone combinaties zorgen voor grappige taferelen

Secret Santa zit boordevol tegenpolen, wat een zeer sterke basis vormt voor een goede kerstkomedie: Sven De Ridder speelt als Jimmy een man die het niet zo heeft met Kerst, maar samenwoont met Richie (Brik Van Dyck), een muziekleraar die vasthoudt aan tradities en niets liever doet dan kerstliedjes zingen. Dit duo zorgt voor zeer grappige situaties en vormt een sterke basis voor deze warme voorstelling. Ook dit keer spat het vakmanschap van de twee acteurs van het podium. Hun komische timing laat het publiek geregeld schuddebuiken van het lachen.

Secret Santa - © Sven De Ridder Company
Secret Santa – © Sven De Ridder Company

Al snel maken we ook kennis met Rebecca (Joyce Beullens), de ietwat grijze, saaie collega van Richie. Ook hier spelen tegenpolen een grote rol: de vrolijke muziekleraar vraagt de droge collega om kerstavond samen door te brengen. We zouden dit liever niet op ons eigen familiefeest zien, maar het levert hilarische momenten op in het theater.

De komst van Jennifer, gespeeld door Margot Hallemans, geeft de voorstelling wat extra pit. Ze neemt haar opdracht als vriendin van Jimmy heel serieus en deinst er bovendien niet voor terug om haar mening te uiten. Hallemans zet haar personage vol overtuiging neer, en dit wordt gesmaakt door het publiek.

Secret Santa - © Sven De Ridder Company
Secret Santa – © Sven De Ridder Company

Tenslotte is er nog de mysterieuze oom Noël, gespeeld door Luc Verhoeven. Noël zorgt voor het laatste vleugje kerstgevoel. Het is een heel warm personage, op een authentieke manier gebracht door Verhoeven. De Ridder en Van Dyck, tevens de auteurs van de voorstelling, zorgden met de introductie van Noël voor een clevere manier om de personages in de meest uiteenlopende situaties te plaatsen: op het ene moment zitten de broers Kiebooms samen in een rendierpak, op het andere moment staan ze op het dak.

Secret Santa - © Sven De Ridder Company
Secret Santa – © Sven De Ridder Company

Secret Santa is een warme familievoorstelling die het publiek helemaal in de kerstsfeer brengt. Neem een knus dekentje en een kop warme chocolademelk mee en geniet van deze heerlijke kerstkomedie.

Secret Santa is nog tot en met 7 januari te zien in de Rode Zaal van het Antwerpse Fakkeltheater. Tickets en info via fakkeltheater.be.

Lees ook: Sven De Ridder Company overtreft zichzelf met Aangespoeld

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.