Vanochtend nodigde Festivaria de pers uit aan het Donkmeer in Berlare voor de castvoorstelling van De Klokkenluider van de Notre Dame. Deze zomer brengt de producent de musical gebaseerd op het verhaal van Victor Hugo namelijk voor het eerst naar Vlaanderen.

Het was reeds bekend dat Bruno Van Heystraeten dit jaar opnieuw plaats zou nemen in de regisseursstoel. Samen met choreografe en regie-assistente Ingrid Coppieters zal hij de cast de komende maanden klaarstomen om dit beklijvende verhaal te brengen. Marnik Baert deed tijdens de persconferentie ook zijn idee voor het decor uit de doeken. Het wordt een vernuftige constructie waarbij een grote brug de oever van het Donkmeer verbindt met het hoofdpodium, waar de kathedraal komt te staan. Verder zal er ook gebruikgemaakt worden van een groot LED-scherm om de toeschouwers mee te nemen naar de verschillende locaties uit het verhaal.

Het decorontwerp van Marnik Baert - © Allemaal Cultuur
Het decorontwerp van Marnik Baert – © Allemaal Cultuur

Technische primeur

Het opvoeren van een openluchtspaktakel brengt de nodige technische uitdagingen met zich mee. Daarom zongen de solisten de partijen tijdens vorige producties in op band. Dit jaar gaat Festivaria de uitdaging echter aan en zal de cast voor het eerst live zingen aan het Donkmeer.

Ruben Van Keer ondergaat elke avond een transformatie tot de zwaar misvormde Quasimodo. Aartsdiaken Frollo, gespeeld door Nordin De Moor, sluit hem jarenlang op in de klokkentoren van de Notre Dame, tot hij ontsnapt voor het Dwazenfestival. Idalie Samad vult deze klasbakken aan. De 28-jarige actrice was de afgelopen jaren onder andere te zien in de VTM-soap Familie en de fictiereeks Dertigers, en geeft deze zomer gestalte aan Esmeralda. De rol van kapitein Phoebus de Martin is voor Leendert De Vis. Pieter Casteleyn en Hilde Van Wesepoel vervolledigen de hoofdcast als Clopin Trouillefou en waterspuwer.

Verhaal

Parijs, 1482. Na 20 jaar in totale afzondering verlaat Quasimodo stiekem de klokkentoren van de kathedraal voor het Dwazenfestival. Wat een feest zou moeten worden, ontaardt in een dramatisch muzikaal verhaal over uitsluiting, ware liefde en dodelijke jaloezie. Vindt Quasimodo eindelijk het geluk bij zigeunerin Esmeralda? Of verovert aartsdiaken Frollo op sluwe wijze haar hart en is de klokkenluider gedoemd tot een kluizenaarsbestaan?

De Klokkenluider van de Notre Dame is vanaf 23 augustus te zien op het Donkmeer in Berlare. Tickets en info via festivaria.eu.

Lees ook: Festivaria brengt De Klokkenluider van de Notre Dame naar Berlare

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.