Volgende zomer tovert Festivaria het Donkmeer in Berlare heel even om tot de Parijse Seine, de producent kondigde namelijk vol trots aan dat het er De Klokkenluider van de Notre Dame zal brengen. Het wordt de eerste keer dat de aangrijpende voorstelling te zien zal zijn in Vlaanderen.

Het Donkmeer is bekend terrein voor Festivaria, dat er tweejaarlijks een groots opgezette musicalproductie neerzet. Zo kon het publiek er eerder al gaan kijken naar The Story of Sacco & Vanzetti, Kiss Me, Kate en Titanic. In 2022 schitterde onder andere Michiel De Meyer er nog in Singin’ in the Rain, en volgend jaar is het dus de beurt aan De Klokkenluider van de Notre Dame. Wie in de huid zal kruipen van Quasimodo en co blijft nog even geheim. Wel staat al vast dat Bruno Van Heystraeten dit stuk, gebaseerd op de roman van Victor Hugo en met de liedjes van Disney, zal regisseren.

Verhaal

Parijs, 1482. Na 20 jaar in totale afzondering verlaat Quasimodo stiekem de klokkentoren van de kathedraal voor het Dwazenfestival. Wat een feest zou moeten worden, ontaardt in een dramatisch muzikaal verhaal over uitsluiting, ware liefde en dodelijke jaloezie. Vindt Quasimodo eindelijk het geluk bij zigeunerin Esmeralda? Of verovert aartsdiaken Frollo op sluwe wijze haar hart en is de klokkenluider gedoemd tot een kluizenaarsbestaan?

Verwacht je aan een groots openluchtspektakel met de meeslepende musicalsongs uit de Disney-klassieker.

De Klokkenluider van de Notre Dame is van 23 augustus tot en met 7 september te zien op het Donkmeer in Berlare. Tickets en info via festivaria.eu.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.