Wissel van de wacht op het Griekse eiland van MAMMA MIA! Ann Van den Broeck zal volgend jaar namelijk niet te zien zijn in de herneming van de musical. Zij kreeg een rol aangeboden in een langlopende productie in Nederland, een kans die ze niet kon laten liggen:

‘Met pijn in het hart en een knoop in mijn maag neem ik afscheid van MAMMA MIA!. Ook al komt er iets moois in de plaats, afscheid nemen blijft moeilijk. Dank aan Deep Bridge om me de kans te geven zo lang Donna te spelen, én om het nu mogelijk te maken ook deze kans te grijpen.’

Ann Van den Broeck

Geen MAMMA MIA! zonder Donna, dus ging regisseur Stany Crets op zoek naar een opvolger voor Van den Broeck. Deze vond hij in niemand minder dan Maike Boerdam. De Nederlandse actrice verwierf aan het begin van haar carrière naam en faam dankzij haar rol als Betsy in Big & Betsy. Nadien stond ze in grote musicals in Nederland, België en Duitsland. In ons land was ze de laatste jaren onder andere te zien in De Rozenoorlog en November 89. Sinds 2023 is Boerdam te zien in de Nederlandse musical De Tocht, maar volgend jaar ruilt ze het koude ijs dus in voor een warm Grieks eiland. De rol van Donna stond bovendien al lang op haar verlanglijstje:

‘Sinds ik de voorstelling de eerste keer zag in 2003 in Hamburg, hoopte ik dat ik ooit Donna zou kunnen spelen. Het feit dat ik dat nu hier in België mag doen én met deze mensen is een heerlijke kers op de taart!’

Maike Boerdam, “Donna”

Verhaal

Sophie, de dochter van alleenstaande moeder Donna, staat op het punt te trouwen. Ze wil dolgraag worden weggegeven door haar echte vader, al weet ze niet wie dat is. Ze wil een antwoord krijgen op haar vraag en nodigt daarom drie voormalige liefdes van haar moeder uit op het Griekse eiland waar ze wonen. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen en staat plots oog in oog met haar bruisende verleden. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s.

MAMMA MIA! gaat op zaterdag 22 maart 2025 in première in de Stadsschouwburg van Antwerpen en zal in april en mei nog te zien zijn in het Gentse Capitole en het Trixxo Theater in Hasselt. Tickets en info via deepbridge.be.

Lees ook: Els Dottermans maakt musicaldebuut in MAMMA MIA!

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.