MAMMA MIA, here we go again! Na een felgesmaakte passage in 2020 en 2021 keert de feelgood musical vanaf maart 2025 terug naar Antwerpen, Gent en Hasselt. We wisten al dat Ann Van den Broeck en Helle Vanderheyden opnieuw te zien zullen zijn in de musical, en vandaag kondigt producent Deep Bridge maar liefst drie nieuwe namen aan voor de cast.

Zo zal Nathalie Meskens de rol van de flamboyante Tanya overnemen van Evi Hanssen. De actrice moest niet lang nadenken toen de vraag gesteld werd:

‘Wie kan er nu nee zeggen tegen ‘MAMMA MIA!’? Al die heerlijke ABBA-hits, pure nostalgie en feelgood. Exact waar we allemaal een stevige portie van kunnen gebruiken. Laat maar komen!’

Nathalie Meskens, “Tanya”

De rol van Sam, die eerder gespeeld werd door Johan Terryn, is in deze herneming weggelegd voor een theatermonument. Niemand minder dan Jan Schepens zal gestalte geven aan dit zelfverzekerde personage. Deze rol is een beetje thuiskomen voor Schepens, die in 2006 al eens te zien was als de onstuimige architect:

‘Een ontzettend fijn verhaal en ge-wel-di-ge muziek! ‘MAMMA MIA!’ is een feest en ik ben zo blij dat ik een uitnodiging kreeg om mee te feesten!’

Jan Schepens, “Sam”

Daarbovenop kon regisseur Stany Crets nog een derde topnaam strikken voor de cast: Els Dottermans zal namelijk haar musicaldebuut maken als Rosie. Een nieuwe stap in de carrière van de actrice, die reeds tal van rollen speelde in films en op televisie:

‘MAMMA MIA!’ wordt voor mij toch wel een beetje een stap in het onbekende. Een ‘once in a lifetime’, maar wel een uitdaging die ik ten volle aanga.’

Els Dottermans, “Rosie”

Dat de voorstellingen van MAMMA MIA! een succes waren, is geen geheim. Daarom keek Crets, die zelf opnieuw te zien zal zijn als Bill, ook nog eens naar de cast van toen. In de zomer van 2022 pakte Dorian Liveyns met de rol van Sky zijn eerste grote hoofdrol beet. Dat smaakte duidelijk naar meer, want in 2025 herneemt Liveyns zijn rol.

Verhaal

Sophie, de dochter van alleenstaande moeder Donna, staat op het punt te trouwen. Ze wil dolgraag worden weggegeven door haar echte vader, al weet ze niet wie dat is. Ze wil een antwoord krijgen op haar vraag en nodigt daarom drie voormalige liefdes van haar moeder uit op het Griekse eiland waar ze wonen. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen en staat plots oog in oog met haar bruisende verleden. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s.

MAMMA MIA! gaat op zaterdag 22 maart 2025 opnieuw in première in de Stadsschouwburg van Antwerpen en zal in april en mei nog te zien zijn in het Gentse Capitole en het Trixxo Theater in Hasselt. Boek nog tot 31 december je tickets via deepbridge.be en krijg een gratis rang-upgrade cadeau.

Lees ook: Ann Van den Broeck en Helle Vanderheyden opnieuw te zien in MAMMA MIA!

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.