De première van Charlie and the Chocolate Factory is nog maar net achter de rug, maar men zit niet stil in de kantoren van Deep Bridge: de producent kondigt vandaag namelijk aan dat het volgend jaar een nieuwe, Vlaamse versie van A Christmas Carol zal brengen in Antwerpen, Gent en Hasselt.

Wie een integrale kopie van het originele verhaal verwacht, is eraan voor de moeite: Deep Bridge zal het verhaal van Charles Dickens namelijk hedendaagser maken, met humor en romantiek maar vooral met respect voor het oorspronkelijke verhaal. Voor deze herwerking vertrouwen ze op vaste waarde Stany Crets, die het stuk ook zal regisseren. Over de cast is momenteel weinig geweten, maar Deep Bridge belooft een Vlaamse combinatie van jong talent en gevestigde waarden.

De producent wil voorlopig enkel kwijt wie de verbitterde Ebenezer Scrooge tot leven zal brengen in deze nieuwe versie: deze eer is weggelegd voor Lucas Van den Eynde, die eerder onder andere te zien was in de eerste versie van de Studio 100-musical Daens en Fiddler on the Roof van Musical van Vlaanderen. Van den Eynde is alvast erg enthousiast over dit nieuwe avontuur:

‘Ik heb geen seconde getwijfeld toen de vraag kwam. ‘A Christmas Carol’ staat zeer hoog in mijn lijstje van favoriete kerstverhalen en Scrooge is een tot de verbeelding sprekend personage. Een karakter waarin je als acteur bovendien veel verschillende facetten kan tonen.’

Lucas Van den Eynde, “Ebenezer Scrooge”

Ook bij Deep Bridge kijken ze er naar uit om het verhaal opnieuw op de planken te brengen:

‘Deep Bridge maakt met deze versie van ‘A Christmas Carol’ opnieuw een familievoorstelling die voor warmte zal zorgen in de gezelligste tijd van het jaar. Dat is stilaan een traditie bij ons en ééntje die we graag koesteren. We zijn ook heel blij dat we dit nieuwe avontuur met een klasbak als Lucas mogen aanvatten.’

Koen Hendrickx, Executive & Creative Producer Deep Bridge

Verhaal

Voor bankier en wisselaar Ebenezer Scrooge draait bijna zijn hele leven alleen maar om geld. Liefde, familie en vriendschap lijkt hij te verafschuwen. Op kerstavond stemt Scrooge onwillig in met een vrije dag voor zijn boekhouder Bob Cratchit, zodat Bob Kerstmis kan vieren met zijn gezin. Scrooge krijgt diezelfde avond het bezoek van de geest van zijn vroegere zakenpartner Jacob Marley. Die waarschuwt hem voor zijn lot als rusteloos, ronddwalend spook, indien hij zijn leven niet verandert. Ook de Geesten van Voorbije Kerstmis, Kerstmis Nu en Toekomstig Kerstmis passeren nog de revue bij Scrooge. Zij brengen hem tot nieuwe inzichten en hij verandert zijn leven drastisch. Scrooge wordt weer de zachtaardige en ja, zelfs vrijgevige man die hij was voor de dood van zijn geliefde Emily.

De première van A Christmas Carol vindt plaats op 16 december 2023 in Capitole Gent, de voorstelling reist in januari 2024 verder naar het Trixxo Theater in Hasselt. Voordien vinden er enkele try-outs plaats in de Antwerpse Stadsschouwburg. Tickets en info via deepbridge.be.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.