De Vrouw in het Zwart gaat morgenavond pas in première, maar Loge10 Theaterproducties kijkt alvast uit naar donderdag 4 april. Dan staan ze namelijk al opnieuw in het theater met hun volgende productie, Gaslicht.

De thriller, geschreven door Patrick Hamilton, vertelt een verhaal over mentale terreur in de vorm van gaslighting. Daders van gaslighting ondermijnen de realiteitszin van hun slachtoffers door middel van emotionele manipulatie. De producent vond een veelbelovende cast die de theaterklassieker volgende maand nieuw leven zal inblazen.

Bert Cosemans speelt Jack Manningham, een welgestelde man die het niet zo nauw neemt met de mentale gezondheid van zijn vrouw Bella (gespeeld door Nathalie Wijnants). Daphne Paelinck en Marijke Hofkens geven gestalte aan hun meiden Nancy en Elizabeth. Erik Goris sluit dit impressionant rijtje af als detective Rough.

Na een intensieve voorbereidingsperiode kan Bruno Van Heystraeten niet wachten op de reacties van het publiek:

‘We zijn ontzettend enthousiast om Gaslicht aan het publiek te presenteren. Dit stuk heeft een tijdloze aantrekkingskracht en we hebben er hard aan gewerkt om een productie neer te zetten die recht doet aan het rijke erfgoed van het stuk, terwijl we tegelijkertijd een frisse en eigentijdse versie bieden.’

Bruno Van Heystraeten, artistiek leider Loge10 Theaterproducties

Verhaal

Bella begint te merken dat ze dingen begint te vergeten, dat spullen op mysterieuze wijze verdwijnen en dat de gaslampen in het huis op rare momenten beginnen te flikkeren. Haar man Jack ontkent dat er iets aan de hand is en beschuldigt haar er zelfs van dat ze gek wordt.

Kan Bella op tijd ontsnappen aan de greep van haar echtgenoot en zijn gaslighting?

Bekijk hieronder de trailer:

Gaslicht is vanaf 3 april te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater, tickets en info via fakkeltheater.be.

Lees ook: Daan Hugaert en Elias Bosmans spelen De Vrouw in het Zwart

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.