In 1987 werd The Woman in Black, gebaseerd op het gelijknamige boek van Susan Hill, voor het eerst opgevoerd. Twee jaar later opende het theaterstuk in de Londense West-End waar het, na meer dan 30 jaar, voor de laatste keer opgevoerd werd op 4 maart 2023. Volgende maand is het verhaal van de jongeman die naar een verlaten dorpje reist en daar de meest angstaanjagende gebeurtenissen beleeft eindelijk te zien in Vlaanderen. Ten huize Loge10 Theaterproducties repeteert men momenteel namelijk volop voor hun jongste productie, De Vrouw in het Zwart.

Daan Hugaert kruipt in de huid van de getroebleerde advocaat Arthur Kipps die zijn verhaal probeert te vertellen. Hiervoor doet hij beroep op De Acteur (Elias Bosmans). Regisseur Bruno Van Heystraeten blikt vol verwachting vooruit op de voorstelling:

‘Dit toneelstuk bewijst hoe je op het theater met heel weinig middelen een ongelofelijk spannend en intrigerend verhaal kan brengen. Twee acteurs spelen alle rollen en houden het publiek constant aan hun lippen. Ik ben ontzettend blij om met deze twee klasbakken te mogen werken aan dit stukje theatergeschiedenis.’

Bruno Van Heystraeten, regisseur

Bekijk hieronder een kort interview met de twee acteurs:

Verhaal

De Vrouw in het Zwart vertelt het verhaal van Arthur Kipps, een jonge advocaat die naar een afgelegen landhuis in een verlaten dorpje wordt gestuurd om de zaken van een overleden vrouw af te handelen. Wat begint als een routineklus, verandert al snel in een aaneenschakeling van angstaanjagende gebeurtenissen. Ten einde raad, roept Kipps de hulp in van een acteur om zijn aangrijpende verhaal te vertellen aan het publiek. Beetje bij beetje komen we te weten wat er is gebeurd en wie de ‘Vrouw in het Zwart’ werkelijk is. Het toneelbeeld, de bloedstollende geluidseffecten en de adembenemende belichting houden de toeschouwers op het puntje van hun stoel.

De Vrouw in het Zwart is vanaf 13 maart te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Tickets en info via fakkeltheater.be.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.