In 2023 is het exact 70 jaar geleden dat de eerste Vlaamse televisie-uitzending plaatsvond: op 31 oktober 1953 zag de Vlaamse televisie het levenslicht, met als hoogtepunt de opvoering van het toneelstuk Drie Dozijn Rode Rozen. Het was een live vertoning in een omgebouwde radiostudio, wat bij zowel cast als crew de nodige spanning teweegbracht.

Producent Loge10 Theaterproducties brengt met dit theaterstuk een grappige kijk achter en voor de schermen van wat een mijlpaal in de televisiegeschiedenis kan worden genoemd. Topacteurs als Marc Stroobants, Daan Hugaert, Andrea Croonenberghs, Ann De Winne en Wouter Vermeiren werden aangetrokken om deze iconische avond opnieuw tot leven te brengen.

Bij Loge10 kijkt men alvast erg uit naar de voorstelling:

‘Het feit dat we in onze versie het stuk spelen maar ook alles laten zien wat errond gebeurde in de TV-studio destijds, maakt deze Drie Dozijn Rode Rozen heel uniek én grappig!’

Bruno Van Heystraeten, Loge10 Theaterproducties

Verhaal

Het vuur tussen Marie-Louise en André is volledig gedoofd.
André werkt te hard en Marie-Louise mist avontuur en romantiek in haar leven.
Tot er drie dozijn rode rozen worden geleverd samen met een romantisch kaartje van een mysterieuze aanbidder…
Marie-Louise begint weg te dromen van een onbekende minnaar tot groot ongenoegen van André.

De komedie kan beginnen!

Bekijk hieronder de trailer van de voorstelling:

Drie Dozijn Rode Rozen gaat op 9 maart in première in de Rode Zaal van het Antwerpse Fakkeltheater. Tickets en info via fakkeltheater.be.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.