Dit najaar komt de Little Liars Club tot leven. Vanaf 7 september krijgt de succesvolle boekenreeks van auteur Jonas Boets namelijk een eerste musical. De productie is in handen van Deep Bridge, die hiervoor beroep doet op de studenten van The Musical Academy.

De hoofdrol, Alice, is voor de 12-jarige Sanne Van Zwam uit Melsele. Alice droomt ervan een ster te worden en deinst er niet voor terug een leugentje te vertellen om haar doel te bereiken. Haar getalenteerde beste vriend Bill, een rol voor leeftijdsgenoot Julien Aelvoet uit Sint-Katelijne-Waver, ziet dit met lede ogen aan. Jits Desmet kruipt in de huid van Meyrem, die ongewild betrokken wordt in de leugentjes van Alice.

Norah en Ella Francken, Jasper Verhoeven, Isis Hoefman en Charlotte Vanderdonck vormen de Little Liars Club. Die helpt kinderen die in de problemen dreigen te komen door een leugentje. Zij worden bijgestaan door Jervin Weckx, de in de huid zal kruipen van koning en hoofd-liegmeester Wally. De 13-jarige Lola Compte uit Heffen en Noa Mets uit Keerbergen worden zijn raadgevers:

‘Wat een plezier om met zo’n toffe jonge bende het podium te delen en zo de toekomst van musical Vlaanderen van dichtbij te mogen toejuichen.’

Jervin Weckx, “koning” en “Wally”

Samen met een 15-koppig ensemble maken zij het Deep Bridge Theaterke in Wilrijk binnenkort onveilig. De producent is opgetogen over het enthousiasme binnen The Musical Academy:

‘Met Deep Bridge willen we speelkansen creëren voor jong en onontgonnen talent. The Musical Academy biedt ons extra mogelijkheden om dit te doen en we merken ook dat het enthousiasme bij ouders en kinderen groot is. Met de zeer succesvolle musicalkampen en repetities voor deze eerste Little Liars Club-musical, staat er weer een drukke zomer voor de deur bij The Musical Academy. De jaaropleiding is ondertussen ook helemaal volzet. De toekomst van de Vlaamse musical is meer dan rooskleurig!’

Deep Bridge

Verhaal

De koning wil dat op zijn verjaardagsfeest de beste zanger of zangeres van zijn land komt optreden. De lakeien van de koning besluiten een grote talentenjacht op te zetten, waar iedereen aan mag deelnemen. Om alles zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, worden de audities anoniem gedaan. Alice kan helemaal niet zingen, maar liegt dat één van de inzendingen van haar is. Een onschuldig leugentje, toch? Tot ze wordt uitgekozen en heel het land naar haar kijkt… Hoe moet ze dat oplossen?

Verwacht je niet aan een brave kindermusical, maar ééntje doorspekt met absurde humor en situaties die op het randje van te gek zijn. Ondeugend is geen probleem, zolang het maar funny is. Humor, avontuur, dubbele bodems, de ‘gelaagdheid’ van liegen en ook heerlijke knipogen en verwijzingen naar de leefwereld van de volwassenen…het zit allemaal in deze Little Liars Club-musical!

Little Liars Club: Het Fopidool – Een Echte Musical is vanaf 7 september te zien in Wilrijk. Tickets en info via deepbridge.be.

Lees ook: The Musical Academy maakt eerste Little Liars Club-musical

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.