Na Ridders van de Ronde Keukentafel en Het Geheim van Te Veel Torens keert het jonge talent van The Musical Academy terug naar het podium. In september staan de leerlingen van de door Deep Bridge georganiseerde opleiding namelijk in Het Fopidool – Een Echte Musical.

Het wordt de eerste musical binnen het multimediale concept Little Liars Club. De club van auteur Jonas Boets helpt kinderen die in de problemen dreigen te komen door een leugentje. In 2019 zag het concept het levenslicht met De Vloggende Aap, het eerste van intussen zes boeken. Daarnaast kwamen er al verschillende sketches uit en intussen is er ook een game in de maak. Boets shreef een gloednieuw verhaal voor de musical, die geregisseerd zal worden door Helle Vanderheyden:

‘Dit wordt zo leuk! Jongeren iets bijleren, hen sturen en hen dan zien groeien, geeft erg veel voldoening. Bovendien brengt zo’n jonge bende heel veel energie en enthousiasme in gans het proces. De wil om er iets van te maken zal enorm zijn en dat is heerlijk om mee aan de slag te gaan. We gaan proberen onze kleine sterren van morgen groots te laten schitteren!’

Helle Vanderheyden, regisseur

Volgens Boets is de musical een logische volgende stap voor zijn Little Liars Club:

‘Dat we de Little Liars Club naar de planken kunnen brengen is een fantastisch gevoel. Het verhaal zit vol unieke, uitbundige figuren en die zullen zich helemaal kunnen uitleven in een musical. Ook het feit dat we hiermee getalenteerde kinderen de kans kunnen geven om in een echte musical op te treden, past helemaal bij de Club: kinderen centraal zetten is waar het voor de Little Liars Club allemaal om draait. En dankzij de musical en de liedjes, kan de fun zich alleen maar verder verspreiden.’

Jonas Boets, scenarist

Verhaal

De koning wil dat op zijn verjaardagsfeest de beste zanger of zangeres van zijn land komt optreden. De lakeien van de koning besluiten een grote talentenjacht op te zetten, waar iedereen aan mag deelnemen. Om alles zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, worden de audities anoniem gedaan. Alice kan helemaal niet zingen, maar liegt dat één van de inzendingen van haar is. Een onschuldig leugentje, toch? Tot ze wordt uitgekozen en heel het land naar haar kijkt… Hoe moet ze dat oplossen?

Verwacht je niet aan een brave kindermusical, maar ééntje doorspekt met absurde humor en situaties die op het randje van te gek zijn. Ondeugend is geen probleem, zolang het maar funny is. Humor, avontuur, dubbele bodems, de ‘gelaagdheid’ van liegen en ook heerlijke knipogen en verwijzingen naar de leefwereld van de volwassenen…het zit allemaal in deze Little Liars Club-musical!

Little Liars Club: Het Fopidool – Een Echte Musical is vanaf 7 september te zien in het Deep Bridge Theaterke in Wilrijk. Tickets en info via deepbridge.be.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.