“This is the greatest show”, de cast van de Winterrevue verwelkomt het publiek op de klanken van The Greatest Showman. En het blijken profetische woorden, want de achtste editie van de Winterrevue is een verrassende show vol prachtige muziek en hilarische sketches.

Met behulp van een live orkest brengen Ann Van den Broeck, Helle Vanderheyden, Laurenz Hoorelbeke, Patrick Onzia, Matthew Michel en Dirk Van Vooren een mix van energieke en ingetogen nummers. Deze vakmensen weten de volledige aandacht van het publiek in een mum van tijd naar zich toe te trekken. Zelden zag ik een theaterpubliek met zo veel overgave de armen in de lucht steken en zwaaien. Na het eerste nummer zitten de meer dan 800 toeschouwers vol interesse te kijken naar wat er op het podium gebeurt, vol spanning wachtend op de volgende verrassing.

Winterrevue - © Backstage Producties
Winterrevue – © Backstage Producties

Dat de cast van de Winterrevue over een sterke zangstem en een hoog showgehalte beschikt staat buiten kijf, maar twee van hen sprongen nog net wat meer in het oog. Ann Van den Broeck verrast vriend en vijand ook nu weer met haar ongelooflijke zangkwaliteiten. Het prachtige nummer waarmee Van den Broeck de luchtacrobatiek-act, die op zich al indrukwekkend is, begeleidt, laat iedereen versteld staan. Ook Patrick Onzia toont meermaals hoe hij het publiek moeiteloos meetrekt in zijn enthousiasme.

De muzikale momenten worden afgewisseld met de meest uiteenlopende sketches. Dit is duidelijk het terrein van Dirk Van Vooren, die de zaal moeiteloos aan het lachen krijgt met zijn komische timing. De sketches over de woke-telefoon en Aladdin zijn onmiskenbaar een schot in de roos. Andere sketches, zoals de herrijzenis van Elvis Presley, hebben wat meer tijd nodig om aansluiting te vinden bij het publiek. Gelukkig nemen deze sketches vaak een nieuwe wending, die het publiek alsnog aan het lachen krijgt.

Eerbetoon

Een centrale rol in deze Winterrevue is weggelegd voor master of ceremonies Hugo Sigal. De zanger wordt bij zijn opkomst welverdiend getrakteerd op een oorverdovend applaus, dat hem duidelijk deugd doet. Op het podium staat een man die een moeilijke periode in zijn leven een plaats aan het geven is, maar intussen volop geniet van de warmte van zijn collega’s en van het publiek.

Hugo Sigal en Dirk Van Vooren - © Backstage Producties
Hugo Sigal en Dirk Van Vooren – © Backstage Producties

Het overlijden van Nicole Josy vorig jaar is uiteraard een belangrijk punt geweest in het leven van Sigal. Dat beseft ook het team van de Winterrevue, dus moest dit ook een plaats krijgen in de voorstelling. In het tweede deel eert Hugo zijn Nicole met een emotionele vertolking van Ne me quitte pas, terwijl een kunstenaar een portret schildert van het iconische duo. Na dit ontroerend moment wordt het publiek bovendien verrast met een wel heel bijzondere medley met de grootste hits van Nicole en Hugo.

James De Musical

De master of ceremonies brengt iedere voorstelling ook bekende gasten mee. Voor het openingsweekend zijn dit Gert Verhulst en James Cooke, die als het ware op de scène getoverd worden. Ook zij worden naadloos toegevoegd aan de Winterrevue-mix en krijgen hun moment in de schijnwerpers. Zo kan Verhulst zijn hart ophalen aan een Franse chanson en krijgt Cooke zijn eigen musical.

Dat beide heren zich amuseren op het podium is duidelijk, en dat voelt ook het publiek. De synergie tussen de friends en de cast, en in het bijzonder tussen James Cooke en Dirk Van Vooren, maakt van deze Winterrevue een warme voorstelling waarin vriendschap centraal staat.

Winterrevue - © Backstage Producties
Winterrevue – © Backstage Producties

De achtste editie van de Winterrevue is nog tot en met 14 januari te zien in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Op 31 december kan je genieten van een speciale oudejaarsformule. Tickets en info via backstage-producties.be.

Lees ook: Hugo Sigal bereidt zich voor op Winterrevue

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.