Vanmiddag verzamelden de pers en tal van prominenten uit de Vlaamse theaterwereld in het Fakkeltheater. Daar werd teruggeblikt op het voorbije seizoen en werd de programmatie voor het komende jaar voorgesteld. Het theater, dat in 1956 opgericht werd, mocht in 2023 maar liefst 75.642 bezoekers ontvangen. Directeur Sam Verhoeven kijkt dan ook tevreden terug op het afgelopen jaar, al hoopt hij komend seizoen nog een aantal pijnpunten aan te kunnen pakken: “We merkten dat onze Zwarte Zaal wat achterop bleef hinken na de heropstart ten gevolge van de covid-jaren. Daarom hebben we bij de opmaak van het nieuwe seizoen gestreefd naar een ideale mix van theater, comedy en musical, gebracht door zowel professionele spelers als geëngageerde liefhebbers.”

Daarnaast zal het bestuur van het Fakkeltheater investeren in zowel de Zwarte als de Rode Zaal. Naast technische verbeteringen in beide zalen wil men verfraaiingen aanbrengen in de foyers. Bovendien koesteren Verhoeven en co de ambitie om binnen de 12 maanden een personenlift te installeren in de Rode Zaal. Als niet-gesubsidieerd theater is de vereniging daarvoor afhankelijk van de ticketverkoop, en daarom werd er ingezet op een ruim en gevarieerd aanbod aan eigen producties en gastproducties in de vier zalen die het theater rijk is.

20 jaar Hotel Vocal

Dit jaar viert Hotel Vocal, het populairste café chantant van Antwerpen en de wijde omgeving, haar 20-jarig bestaan. Sam Verhoeven en Daisy Thys verwelkomen het publiek vanaf september opnieuw drie zondagen per maand in het Theatercafé. Ze worden bijgestaan door ouwe getrouwen als Anne Mie Gils, Luc Caals en Hans Peter Janssens, maar verwelkomen ook nieuwe namen als Jean Bosco Safari en Erik Goossens.

Daarnaast wordt de twintigste verjaardag van Hotel Vocal ook gevierd met een nieuwe zaalshow. Van 30 januari tot en met 2 februari 2025 staan Sandrine Van Handenhoven, Barbara Dex, Jelle Cleymans, Daisy Thys en Sam Verhoeven in de Rode Zaal met The Ladies & De Lassies. Het wordt de eerste keer sinds 2019 dat The Ladies en De Lassies samen op het podium staan. Tot slot organiseert het Fakkeltheater eind februari 2025 ook een riviercruise ter ere van het jubileum.

Ook het felgesmaakte Nekka Intiem, Bellissama en Chansons Charmantes keren na de zomer terug voor een nieuw seizoen. Jazzliefhebbers kunnen volgend seizoen tot slot terecht in het Theatercafé voor het nieuwe Tutu Invites met Tutu Puoane.

Veelbelovende gastproducties

Verder biedt het Fakkeltheater opnieuw een uitgebreid aanbod aan gastproducties. Zo keert Het Achterland vanaf 28 juni traditiegetrouw terug naar de Rode Zaal met hun nieuwe zomerkomedie, De Ballroombeker, en strijkt de Sven De Ridder Company er in december opnieuw neer met hun kerstproductie, Christmas Comeback. InTeam Producties en Iskariot zorgen voor de nodige portie musical met Lelies en Babes. Nieuw in het aanbod van het Fakkeltheater is The Singing Factory. Zij staan volgend voorjaar in de Rode Zaal met de nieuwe musical Bucket List. Gezelschap De Speling brengt dan weer de klassieker Man van La Mancha.

Ook liefhebbers van de gulle lach worden volgend seizoen op hun wenken bediend. Naast de verschillende komedies staan onder meer Nele Goossens, Nigel Williams en An Nelissen in de Rode Zaal. Stand-Up Antwerp organiseert ook vier Engelstalige line-ups met Stand-Up Antwerp Comedy Club.

De ticketverkoop voor het 69ste speelseizoen is intussen gestart. Alle informatie over de komende producties vindt u op fakkeltheater.be. Reserveren voor de Hotel Vocal Riviercruise kan enkel telefonisch via 070 246 036 of rechtstreeks aan de ticketshop.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.