Maike Boerdam, Els Dottermans en Jan Schepens: het zijn slechts enkele van de grote namen die volgend jaar op het podium zullen staan in de herneming van MAMMA MIA!. Helle Vanderheyden herneemt de rol van Sophie, Dorian Liveyns kruipt weer in de huid van Sky en regisseur Stany Crets zal opnieuw te zien zijn als Bill. Nathalie Meskens neemt de rol van Tanya over van Evi Hanssen.

Producent Deep Bridge schudde opnieuw een hele reeks straffe namen uit de mouw voor de feelgood musical van volgend voorjaar, al bleef er nog een vraag onbeantwoord: wie zal in de huid kruipen van Harry, Sophie’s derde mogelijke vader?

Die eer is weggelegd voor Chris Van Tongelen, die hiermee zijn comeback maakt op de musicalplanken. De acteur was jarenlang te zien in de VTM-soap Familie en staat sinds 2003 op de grootste podia als lid van De Romeo’s, maar was ook reeds te zien in tal van gelauwerde musicals als Jesus Christ Superstar, Romeo & Julia en West Side Story. In 2007 speelde hij zijn laatste musicalrol in Grease. Tijd voor een terugkeer dus, en daar kijkt hij alvast naar uit:

‘Bijna 30 jaar na Chess, die andere ABBA-musical, eindelijk MAMMA MIA!. Eindelijk terug thuiskomen!’

Chris Van Tongelen, “Harry”

Verhaal

Sophie, de dochter van alleenstaande moeder Donna, staat op het punt te trouwen. Ze wil dolgraag worden weggegeven door haar echte vader, al weet ze niet wie dat is. Ze wil een antwoord krijgen op haar vraag en nodigt daarom drie voormalige liefdes van haar moeder uit op het Griekse eiland waar ze wonen. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen en staat plots oog in oog met haar bruisende verleden. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s.

MAMMA MIA! gaat op zaterdag 22 maart 2025 in première in de Stadsschouwburg van Antwerpen en zal in april en mei nog te zien zijn in het Gentse Capitole en het Trixxo Theater in Hasselt. Tickets en info via deepbridge.be.

Lees ook: Maike Boerdam vervangt Ann Van den Broeck in MAMMA MIA!

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.