Op 2 juni gaat de vernieuwde spektakel-musical 14-18 in première in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Deze maand zet de cast de laatste rechte lijn naar deze première in met de start van de repetities. Jelle Cleymans, Jonas Van Geel en Peter Van De Velde hernemen hun rollen en worden onder meer omringd door Yanni Bourguignon, Remi De Smet en Sandrine Van Handenhoven.

Deze week kondigde producent Studio 100 met Charlotte Timmers en Ron Cornet nog twee straffe namen aan die binnenkort naar het front zullen trekken. Timmers zal namelijk te zien zijn als Céline, een toegewijde verpleegster. Haar rol in 14-18 betekent bovendien haar musicaldebuut:

‘De voorstelling 14-18 ligt me nauw aan het hart. 10 jaar geleden heb ik de voorstelling gezien en was ik echt overdonderd. Ik ben dan ook heel enthousiast om in één van de grootste theaterproducties van het land mee te spelen. Ik heb wel een portie gezonde stress.’

Charlotte Timmers, “Céline”

Ron Cornet zal afwisselend met Marc Peeters te zien zijn als generaal:

‘Wat een spannende uitdaging! Want ook al heb ik al heel wat kilometers op de teller, zo’n grote productie is toch wel nieuw voor mij. Ik ben dan ook vereerd om hiervan deel te mogen uit maken. Een musical met een thema dat ook in deze tijd belangrijk en relevant is.’

Ron Cornet, “generaal”

Hoewel de première pas binnen 2 maanden plaatsvindt, staat de teller momenteel al op 100.000 verkochte tickets. Het publiek is duidelijk benieuwd naar de voorstelling. Bezieler Gert Verhulst is ervan overtuigd dat ook deze nieuwe versie de bezoekers zal bijblijven:

‘Het is een eer om dit verhaal, dat zo nauw aan ons hart ligt, opnieuw te mogen vertellen. We kijken ernaar uit om ons publiek opnieuw te ontroeren en te inspireren met deze bijzondere productie.’

Gert Verhulst, bezieler

Verhaal

De spektakel-musical 14-18 vertelt het aangrijpende verhaal van de Eerste Wereldoorlog door de ogen van vier boezemvrienden uit een klein Vlaams dorpje, wiens levens voorgoed veranderen wanneer ze aan het front gaan vechten. Hun verhaal is er een van vriendschap, liefde en de wil om te overleven onder de meest extreme omstandigheden.

De spektakel-musical 14-18 is vanaf 2 juni 2024 te zien in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Tickets en info via 14-18.nu.

Lees ook: Red Star Line maakt plaats voor de Grote Oorlog

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.