Gisterenmiddag liep het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs voor de laatste keer vol voor de spektakel-musical Red Star Line. Het publiek zag er voor het laatst hoe uitvinder Jan Leemans naar Amerika gaat om er de automatische afwasmachine te ontwikkelen, maar verstrikt geraakt in het web van ondernemer Walter Vandermeer en zijn dochter Louise. Voorlopig althans, want de komende maanden zal er hard gewerkt worden aan de “2.0-versie” van 14-18, die begin juni in première gaat.

Na Daens steekt Studio 100 nu ook haar allereerste spektakel-musical in een nieuw jasje. 10 jaar na de première van de revolutionaire voorstelling zal het publiek deze zomer kunnen genieten van nieuwe teksten, een nieuw lied en een nieuwe cast. Zo zullen onder meer Sandrine Van Handenhoven, Remi De Smet en Niels Destadsbader te zien zijn.

De musical vertelt het verhaal van vier boezemvrienden, Jan, Fons, Albert en Kamiel. Ze hebben een vrij zorgeloos leven, tot ze opgeroepen worden om mee te strijden in de Grote Oorlog. Vol goede moed vertrekken ze naar het front in de overtuiging dat ze snel weer thuis zullen zijn. Het wordt echter een jarenlange nachtmerrie, waarbij hun vriendschap zwaar op de proef gesteld wordt.

Met al meer dan 50.000 verkochte tickets en opvoeringen tot eind september belooft het een spannende zomer te worden in Puurs. Bekijk hieronder de trailer van 14-18:

Of Red Star Line nadien nog terugkeert, is voorlopig nog niet duidelijk.

De spektakel-musical 14-18 is vanaf 2 juni 2024 te zien in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Tickets en info via 14-18.nu.

Lees ook: Spektakel-musical 14-18 keert terug met vertrouwde én nieuwe namen

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.