The Singing Factory is volop bezig met de voorbereiding van haar volgende productie. Het wordt een herneming van Magdalena, de allereerste voorstelling van de producent, die in 2018 te zien was in het Antwerpse Zuiderpershuis.

Magdalena speelt zich af in het Ierland van de twintigste eeuw. De voorstelling vertelt het verhaal van de meer dan 30.000 vrouwen die in barre omstandigheden handarbeid moesten verrichten in door God vergeten kloosters. Met dit schrijnende en waargebeurde verhaal kwam The Singing Factory in 2018 binnen langs de grote poort, en Magdalena werd bedolven onder de positieve reacties.

Nieuwe versie

Vanaf 19 april zal een “2.0-versie” van de voorstelling te zien zijn in de Blikfabriek in Hoboken. Ook nu staat Sam Verhoeven in voor de muziek en verzorgt Wanne Synnave het scenario en de liedteksten. Regisseur Jervin Weckx staat voor de taak om de getalenteerde jongerencast klaar te stomen voor de première. Zo zal Lotte Villays, die vorig jaar nog te zien was in MUERTO, de rol van Rose Clarke op zich nemen. Rose’s moeder en stiefvader sturen haar naar het klooster omdat ze ongewenst zwanger is. De 20-jarige Emma Vanthielen, ook geen onbekende bij The Singing Factory, zal te zien zijn als Emma Hynes. Emma heeft een verboden relatie met Aeden, gespeeld door Mauro Janssens, en wordt daarom in het klooster gedropt. Het zijn slechts enkele van de vele jongeren die straks zullen schitteren op het podium.

Zes jaar geleden stonden An Lauwereins en Dieter Troubleyn de toenmalige jongerencast bij met raad en daad. Dit jaar is het de beurt aan niemand minder dan Ann Van den Broeck en Ivan Pecnik, die in de huid zullen kruipen van de gevreesde Zuster Margaret en pastoor Albert Walsh.

Verhaal

In Magdalena maken we kennis met Rose, Emma en Sarah, drie meisjes die elk om een andere reden naar het klooster worden gestuurd. Rose is ongewenst zwanger, Emma heeft een vriendje, wat haar moeder niet kan verkroppen, en Sarah’s vader kan de eindjes nog amper aan elkaar knopen en ziet geen andere optie dan zijn dochter naar het klooster te sturen.

In het klooster zwaait Zuster Margaret de plak. Ze voert er een schrikbewind, en alle meisjes die er terechtkomen, breken vroeg of laat. Tot Emma’s vriendje Aeden aan de kloosterpoort verschijnt…

De meeslepende, vaak hartverscheurende musical is vanaf 19 april te zien in de Blikfabriek in Hoboken. Tickets en info via singingfactory.be. Magdalena wordt afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar, tenzij onder begeleiding van een volwassene.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.