Producent Deep Bridge, die eerder al grote successen scoorde met Vlaamse versies van onder andere Rocky Horror Show, MAMMA MIA! en Rent, komt in 2024 naar Antwerpen, Gent en Hasselt met Hairspray. Het wordt de eerste keer dat de gelauwerde voorstelling te zien zal zijn in een professionele Vlaamse uitvoering.

Eerder kondigde Deep Bridge al aan dat Francisco Schuster en Lotte De Clerck de rollen van Seaweed J. Stubbs en Penny Pingleton op zich zullen nemen, en vanaf vandaag weten we wie de rollen van Amber Von Tussle en Link Larkin zullen vertolken.

Een swingend musicaldebuut

Premières zijn altijd spannend, maar nog net dat tikkeltje spannender wanneer het je debuut is. Amy Courtens zal dus zeker uitkijken naar zondag 17 maart 2024. Dan zal de 27-jarige zangeres, die eerder al in de finale stond van de meest recente K2 Zoekt K3, namelijk haar allereerste musicalpremière meemaken in Antwerpen. Amy kijkt er alvast naar uit om gestalte te geven aan de rijke en verwende Amber Von Tussle:

‘Het wordt mijn eerste musical, dus ik ben zeer benieuwd naar wat er mij te wachten staat. ‘Hairspray’ is pure fun, maar raakt ook belangrijke actuele thema’s als racisme en bodyshaming aan. Die combinatie sprak me meteen aan. Ik ga me alleszins grondig voorbereiden en laten begeleiden door de musicalpro’s bij Deep Bridge, maar ik kijk vooral enorm uit naar dit avontuur.’

Amy Courtens, “Amber Von Tussle”

Naast Amy vervoegt ook Jérémie Vrielynck de cast. Jérémie was in het verleden al te zien in tal van musicals als Kadanza, 14-18 en Muerto! en scoort momenteel heel goed met zijn eigen muziek. Hij staat alvast te popelen om het publiek te laten dansen op de muziek van Marc Shaiman:

‘Ondanks heel wat muzikale plannen als singer-songwriter en producer voor zowel anderen als mezelf, maak ik voor ‘Hairspray’ zeer graag ruimte vrij in mijn agenda. Zo een heerlijke dosis feelgood en aanstekelijke nummers als ‘You Can’t Stop The Beat’ en ‘Good Morning Baltimore’, daar zegt toch niemand nee tegen?’

Jérémie Vrielynck, “Link Larkin”

Little Inez gezocht

Hairspray kon al menig harten veroveren op Broadway en op het West-End: na 2.642 voorstellingen in de meest prestigieuze musicalbuurt ter wereld en 8 Tony Awards, sloot de musical er op 4 januari 2009. Tijdens de speelperiode in Londen werden hier nog eens 4 Olivier Awards aan toegevoegd.

Wie zou nu niet in zo’n hoog aangeprezen voorstelling willen schitteren? Deep Bridge is momenteel op zoek naar een meisje met een donkere of getinte huidskleur en een speelleeftijd tussen de 10 en 13 jaar om in de huid te kruipen van Little Inez. Inez is het zusje van Seaweed, een rol die weggelegd is voor Francisco Schuster. Ze is slim, zelfzeker en een meisje dat heel erg voor zichzelf opkomt. Ze danst en zingt als de allerbeste, en dat weet ze.

Men zoekt specifiek naar kandidaten met zang-, dans- en acteertalent, dat verder ontwikkeld zal worden tijdens workshops en repetities. Na een selectie uit de aangemelde kandidaten zullen deze workshops gehouden worden op woensdagnamiddagen of zondagen in september, en dit in Wilrijk. Nadien zal een finale auditie plaatsvinden, waaruit 2 tot 3 meisjes gekozen zullen worden om alternerend op het podium te staan als Little Inez. De repetities starten begin februari 2024 en de voorstellingen staan gepland van midden maart tot einde april in Antwerpen, Gent en Hasselt.

Klinkt dit helemaal iets voor jou of voor jouw (klein)dochter? Vul dan zeker het auditieformulier in voor 20 augustus, in september volgt een eerste kennismaking en auditie. Voor vragen kan je Deep Bridge contacteren via [email protected].

Hairspray gaat op 17 maart 2024 in première in de Stadsschouwburg van Antwerpen en reist later nog verder naar het Capitole in Gent en het Trixxo Theater in Hasselt. Op 14, 15 en 16 maart kan je ook terecht in Antwerpen voor enkele try-outs. Tickets en info via deepbridge.be.

Lees ook: Deep Bridge haalt Hairspray voor het eerst naar Vlaanderen.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.