Na MAMMA MIA! komt producent Deep Bridge in 2024 met een nieuwe klepper van formaat: de met 8 Tony Awards bekroonde musicalsensatie Hairspray zal in het voorjaar van 2024 voor het eerst te zien zijn in Vlaanderen. De voorstelling belooft en waar feest te worden, in een eigen versie maar zoals steeds met respect voor het originele verhaal én de muziek.

De musicalversie van Hairspray, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1988, ging in 2002 in première in Seattle en verhuisde later dat jaar naar Broadway, waar het op 4 januari 2009 sloot na maar liefst meer dan 2000 voorstellingen. In 2007 bracht regisseur Adam Shankman de voorstelling naar het witte doek, en de rest is geschiedenis.

Hairspray is een absolute feelgood musical boordevol meezingers die het publiek laat nadenken over thema’s als bodyshaming en racisme.

Verhaal

1962, Baltimore. Tracy Turnblad, een ietwat gezet tienermeisje, droomt ervan om mee te dansen in het populaire tv programma ‘The Corny Collins Show’ en te schitteren naast haar crush Link Larkin.

Tijdens de auditie wordt Tracy omwille van haar figuur en haar idealen voor gelijke rechten afgewezen door producer Velma Von Tussle. Presentator Corny Collins geeft haar toch een kans en Tracy is op slag beroemd. Nu ze haar plek in de show te pakken heeft, wil Tracy strijden voor gelijke rechten voor haar zwarte vrienden en wil ze van elke dag ‘Negro Day’ maken.

Zou haar nieuwe status hoog genoeg zijn om de heersende raciale verschillen te overbruggen, of werkt ze zich hiermee in de problemen?

Audities

Intussen zoekt Deep Bridge volop naar musicaltalent om haar nieuwe productie tot leven te brengen. Heb je altijd al eens willen schitteren in een Broadway-musical? Neem dan snel een kijkje op deepbridge.be en waag je kans.

Hairspray is vanaf 17 maart 2024 te zien in de Stadsschouwburg van Antwerpen, het Capitole in Gent en het Trixxo Theater in Hasselt. Boek je tickets voor 21 februari via deepbridge.be en krijg een gratis rang-upgrade.

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!
Copyright © 2023 Xtream Media.