De cast van Hairspray wordt opnieuw wat groter. Producent Deep Bridge kondigde namelijk aan dat de 10-jarige Nayah Bertels uit Balen, de 12-jarige Jillia Amadala uit Dendermonde en de 13-jarige Charlize Fobe uit Asse afwisselend te zien zullen zijn in de rol van Little Inez.

Little Inez is het jonge zusje van Seaweed (gespeeld door Francisco Schuster) en dochter van Motormouth Maybelle (Sandrine Van Handenhoven). Ze is een slim, zelfzeker meisje dat heel erg voor zichzelf opkomt. Ze danst en zingt als de allerbeste, en dat weet ze. Nayah, Jillia en Charlize pakten iedereen in bij de audities en mogen hun kunnen vanaf maart volgend jaar demonstreren aan het grote publiek. Ze komen terecht in een mix van jong geweld en musicaltoppers met collega’s als Amy Courtens, Jérémie Vrielynck, Jozefien Grossen, Helle Vanderheyden en Laurenz Hoorelbeke.

Verhaal

1962, Baltimore. Tracy Turnblad, een ietwat gezet tienermeisje, droomt ervan om mee te dansen in het populaire tv programma ‘The Corny Collins Show’ en te schitteren naast haar crush Link Larkin.

Tijdens de auditie wordt Tracy omwille van haar figuur en haar idealen voor gelijke rechten afgewezen door producer Velma Von Tussle. Presentator Corny Collins geeft haar toch een kans en Tracy is op slag beroemd. Nu ze haar plek in de show te pakken heeft, wil Tracy strijden voor gelijke rechten voor haar zwarte vrienden en wil ze van elke dag ‘Negro Day’ maken.

Zou haar nieuwe status hoog genoeg zijn om de heersende raciale verschillen te overbruggen, of werkt ze zich hiermee in de problemen?

Hairspray is vanaf 14 maart 2024 te zien in de Stadsschouwburg van Antwerpen, het Capitole in Gent en het Trixxo Theater in Hasselt. Tickets en info via deepbridge.be.

Lees ook: Sandrine Van Handenhoven vervoegt cast Vlaamse versie Hairspray

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.