Afgelopen donderdag ging de Sven De Ridder Company in première met hun twaalfde voorstelling, Prison Party. De komedie vertelt het verhaal van Herman en Larry, twee mannen die samen veroordeeld worden tot een gevangenisstraf. Voor Herman is het zijn eerste kennismaking met de gevangenis, Larry is er intussen een vaste klant die het niet al te goed kan vinden met de tot levenslang veroordeelde Bill. Ze proberen te ontsnappen, maar dat is niet eenvoudig met de hete adem van twee cipiers in hun nek.

Sven De Ridder en Brik Van Dyck tonen zich met Prison Party meesterlijke scenaristen. Ze maakten een kwalitatieve komedie rond een kat-en-muisspel, aangedikt met extra verhaallijnen die dankzij enkele onverwachte wendingen mooi samenkomen in de finale. Ze vertellen een sterk verhaal dat loopt als een trein.

Stoere mannen, kleine hartjes

Een sterk verhaal vraagt natuurlijk om een sterke cast. De Ridder en Van Dyck tekenen opnieuw present als het centrale duo. Sven De Ridder kruipt in de huid van Herman, die vreest dat hij zijn tijd in de gevangenis niet zal overleven. Hij geeft hiermee opnieuw gestalte aan het meest aimabele personage uit de voorstelling en weet, dankzij een goede wisselwerking met zijn collega’s, de zaal regelmatig luidkeels aan het lachen te brengen. Brik Van Dyck kiest als Larry opnieuw voor het iets stoerdere type. Hoewel hij het niet wil laten zien, is de straatboef bang voor Bill en de cipiers en is hij bezorgd om Herman. Dat de twee acteurs goede vrienden zijn, is ook nu weer te merken. Ze weten perfect op elkaar in te spelen en genieten duidelijk van elk moment op het podium.

Prison Party - © Sven De Ridder Company
Prison Party – © Sven De Ridder Company

Ivan Pecnik vergezelt het duo in de gevangenis als Bill. Met zijn imposante lichaamsbouw en onheilspellende snor voldoet Pecnik aan het beeld van de doorsnee zware jongen. Toch blijkt al snel dat er achter dat stoere harnas een klein hartje schuilt, want Bill verzorgt met alle liefde een vogeltje in zijn cel. Pecnik toont met deze rol zowel zijn stoere als zachtaardige kant.

Geslaagd debuut

Ze worden nauwlettend in het oog gehouden door Kobe Van Herwegen en Linda De Ridder. Na zijn rol in De Scouts Forever is Van Herwegen dit voorjaar te zien als dubieuze cipier. Hij denkt dat hij als hoogste in rang ongestoord zijn gang kan gaan in de gevangenis, tot hij zelf achter de tralies belandt. Dan zwaait collega-cipier Linda De Ridder de plak. Dat De Ridder ervaring heeft in het theater, is een understatement. Ze zet elke scène moeiteloos naar haar hand, en het is een waar plezier om broer en zus De Ridder samen op het podium te zien.

Prison Party - © Sven De Ridder Company
Prison Party – © Sven De Ridder Company

Dorien Reynaert maakt het gezelschap compleet als vrouw van Herman én vriendin van Larry. Reynaert is vooral in het tweede deel van de voorstelling te zien, wanneer ze de gevangenen van binnenuit probeert te helpen bij hun ontsnapping. De actrice voelt zich duidelijk als een vis in het water op het podium en maakt een zeer geslaagd debuut bij de Sven De Ridder Company.

Prison Party is nog tot en met 31 maart te zien in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Tickets en info via svenderiddercompany.be.

Lees ook: Ticketverkoop Coiffeur van het Verzet gestart

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.