De Sven De Ridder Company heeft grootse plannen: in de zomer van 2025 staat het theatergezelschap namelijk in Play Zuid met de nieuwe komedie Coiffeur van het Verzet. De voorstelling is gebaseerd op het levensverhaal van de overgrootvader van Sven De Ridder, die een kapperszaak had in Hoboken:

‘Tijdens de oorlogsjaren, in 1942, heeft mijn overgrootvader drie Joodse kinderen onderdak gegeven omdat hun ouders bij een razzia waren gearresteerd. De kinderen werden verborgen achter een dubbele wand in de slaapkamer die grensde aan het coiffeursalon.
Het opvangen van de kinderen was niet evident, de kapperszaak werd bezocht door Duitse soldaten en de buurman was een collaborateur. Het was daarom noodzakelijk dat de kinderen erg stil waren en dat iedereen binnen de familie het geheim goed bewaarde.’

Sven De Ridder

De kinderen bleven ongedeerd en in 1967 ontving Svens overgrootvader de titel Rechtvaardige onder de Volkeren. Kapper Frans Lemmens was trouwens niet het enige familielid dat heldendaden verrichtte tijdens de Tweede Wereldoorlog:

‘Ondertussen, eveneens in 1942, was mijn andere overgrootvader Jos De Ridder, een militair op rust, tijdens de oorlog een verzetsstrijder en lid van de NKB, de Nationale Koninklijke Beweging.
Hij werd als luitenant-kolonel verzetsleider en was verantwoordelijk voor vele opdrachten waaronder sabotage om zo het leven van de bezetter zuur te maken en de weg vrij te maken voor de te verwachten bevrijders.’

Sven De Ridder

Het verhaal van de familie De Ridder inspireerde Sven en zijn co-auteur Brik Van Dyck tot het schrijven van een nieuwe voorstelling, waarin Sven De Ridder gestalte zal geven aan zijn overgrootvader, Frans Lemmens. Daarnaast zullen ook Brik Van Dyck, Ludwig Hendrickx, Celine Verbeeck, Jasmine Jaspers, Peter Thyssen, Louis Thyssen en Peter Van de Velde te zien zijn. De voorstelling zal van 17 juli tot en met 17 augustus 2025 te zien zijn in Antwerpen.

Prison Party

Gelukkig hoeven liefhebbers niet te wachten tot de zomer van 2025 om de Sven De Ridder Company aan het werk te zien. Van 29 februari tot en met 31 maart 2024 vormt Theater Elckerlyc namelijk het decor voor de komedie Prison Party.

In deze voorstelling maakt het publiek kennis met witteboordcrimineel Herman (Sven De Ridder) en straatboef Larry (Brik Van Dyck). Ze belanden samen in de gevangenis, waar hen het leven zuur wordt gemaakt door de cipiers (Linda De Ridder en Kobe Van Herwegen).
Wanneer ze het ook nog eens aan de stok krijgen met de tot levenslang veroordeelde gangster Bill (Ivan Pecnik), willen ze nog maar één ding: ontsnappen.

Prison Party is van 29 februari tot en met 31 maart 2024 te zien in Theater Elckerlyc, tickets en info via svenderiddercompany.be.
Coiffeur van het Verzet is van 17 juli tot en met 17 augustus 2025 te zien in Play Zuid, tickets en info via svenderiddercompany.be.

Lees ook: Sven De Ridder Company zorgt met Secret Santa voor hartverwarmende kerstkomedie

Tip voor de redactie

Heeft u interessant nieuws te melden? Laat het onze redactie weten!

Copyright © 2024 Xtream Media.